University of Tasmania, Hobart, Australien

Af Majken Munk, Journalist

Hvis du er til smuk natur, specielle dyr og billig kaffe, så er Hobart stedet for dig! Der var mange ting, jeg ikke vidste en dyt om, da jeg i februar tog den lange rejse om på den anden side af jordkloden. Efter 32 timer stod jeg i den lille lufthavn i Hobart på øen Tasmanien og var klar til at tage fat på mit halve år som udvekslingsstudent.

I Hobart er alle meget hjælpsomme, og i lufthavnen kunne det allerede mærkes. Folk er søde og stopper gerne op, hvis de kan se en lidt forvirret dansker forsøge at navigere rundt i et helt fremmed land alene. Det var et dejligt førstehåndsindtryk jeg fik af tasmanerne, og heldigvis viste det sig, at det ikke bare var begynderheld, men at alle var af samme mentalitet.

Desuden kunne jeg, nærmest  allerede på landingsbanen se, hvor betagende smuk øen er. Hvis du forestiller dig alt det som Danmark ikke har – så er det på Tasmanien. Senere skulle det da vise sig, at det mere kupperet landskab kom til at give ømme stænger.

Jeg kom til Hobart, den største by på Tasmanien, uden rigtigt at have fundet et sted at bo, derfor havde jeg booket værelse på The Pickled Frog (én af de mange hostels i Hobart). Her endte jeg med at bo i halvanden uge, før jeg fandt et værelse hos en sød australsk familie. Boligsituationen i Hobart er lige nu i nærheden af kaotisk. Selv de lokale har svært ved at finde en bolig og må tage drastiske midler i brug såsom at bo i telte. Så en kæmpe tip herfra, er at begynde at søge bolig i god tid. Jeg fandt min bolig på flatmates.com.au, men jeg ved at der også er flere, der har været heldige på gumtree.com.au. Mens boligerne der er tilknyttet gymnasierne også skulle være gode – men her skal man virkelig være ude i god tid.

Selv havde jeg regnet med, at jeg skulle bo med andre studerende, men endte faktisk med at være sindssygt glad for at bo hos en familie. Flere danskere jeg mødte på universitet boede sammen, og derfor blev det engelske også lagt på hylden. Men det gjaldte ikke mig, da engelsk var eneste kommunikationsmulighed hjemme i mit australske hjem. Jeg boede i området South Hobart som ligger 20 minutter på gå-ben fra universitetet og 30 minutter fra centrum. Jeg vil anbefale dig at holde dig inden for gåafstand til de vigtigste ting, da offentlig transport er udskældt og ikke så effektivt i byen.

I forhold til at gå på universitetet i Hobart, så var det en stor forandring for mig, da jeg fra DMJX er vant til at have mange timer på skolen. Her havde jeg i gennemsnittet 10 timer om ugen i klasseværelser. Dog gav det også gode muligheder for at udforske den smukke ø med længerevarende ture i hverdagene. Her er det dog et must at hooke op med nogle studerende, der har en bil, da bestilling af ture gennem bureauer godt kan blive lidt pebret. Og turene, dem må man ikke gå glip af, for Tasmanien rummer noget af det smukkeste natur, jeg har set i mit liv. Og udover det har de geniale dyr, som man sagtens kan opleve, når man tager en tur ud i bjergene eller skovene. Men man kan også møde mange af dem i Bonorong Wildlife Park, som er en kæmpe anbefaling. Her kan man fodre kænguruer, klappe en wombat og se det mest kendte tasmanske dyr – nemlig den tasmanske djævle.

Jeg var den eneste udvekslingsstuderende i stort set alle de fag, jeg havde valgt, og derfor var der heller ikke det store hensyn. Dog var alle rigtig søde til at se igennem fingre med de talefejl, der til tider fløj ud af min mund. Jeg havde fire fag, da det er minimum for en fuldtids udvekslingsstudent. Jeg havde fagene Introduction to Digital Layout, Forensic Science in Society, News: Contemporary Practice and Analysis og Media Projects 4.

Alle var anbefalelsesværdige, men hvis man allerede har egenskaber indenfor Adobe Illustrator of InDesign, vil jeg anbefale, at man tager et niveau højere. Jeg interesserer mig meget for retsmedicinsk arbejde, og derfor var Forensic Science in Society også mit absolut yndlingsfag. Godt nok er faget online, så alt undervisning, afleveringer og materiale foregår på skolen intranet. Men er man villig til at disponere tiden selv og følge den, får man sindssygt meget ny viden. News handlede naturligvis om nyheder, både hvordan de bygges op, men også hvordan man analysere dem. Det var fedt at opleve nyheder på australsk, da der er afvigelser fra de danske, men dele af undervisningen var gentagelser af undervisning på DMJX. Media Projects var et meget frit fag, hvor man kunne vælge at lave hvilket som helst, så længe det har en relation til medier. Jeg skrev en feature, om hvordan det er arbejde på en sag om forsvundne mennesker, mens andre lavede kortfilm, skrev blogs om K-pop, lavede en re-branding af en butik osv. Undervisningen var spild af tid, men det var fedt at arbejde med noget, der var helt sit eget.

Men nok om skolen. Det er jo ikke hele grunden til, at man tager på udveksling. Jeg lovede vist også billig kaffe. Og det har Hobart heldigvis masser af. Min favorit blev en jumbo flat white på Lolas som ligger ned mod havnefronten. Her koster 400 ml kaffe 25 kr.

Hvis du på nogen måde overvejer UTAS – University of Tasmania – så tvivl ikke! Jeg kan i hvert fald ikke andet end at anbefale det på det kraftigste. De får en strøm af udenlandske studerende hvert semester, og de er vildt gode til at tage hånd om dem. Så kom afsted – tag til Hobart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *