Auckland University of Technology, New Zealand

Af Emma Hjorth Jensen, Kommunikationsuddannelsen DMJX Øst

Bjergtagende natur, moderne universitet og pulserende storby

Hvor mange steder i verden kan egentlig blære sig med at have alle tre komponenter samlet på ét sted? Det kan Auckland, New Zealands største by. Så har du fået en plads på AUT, vil jeg starte med at ønske dig tillykke – du bliver ikke skuffet.

Unikke, uforglemmelige naturoplevelser

Jeg bliver nødt til at starte med at fortælle om de vildeste syn, du nogensinde vil komme til at møde, og for ikke at lave denne kladde 10 sider lang, forsøger jeg at opremse de vigtigste. Mount Cook, New Zealands højeste bjergkæde, hvor du hurtigt forsvinder ind i en magisk verden omringet af kilometerhøje bjerge for foden af en gletsjer. Tongariro Crossing, et 20 kilometer langt trek i et vulkanlandskab, der befinder sig over skyerne. Milford Sound, en kajaktur rundt mellem kæmpe bjerge, sæler og delfiner. Og så er der alle New Zealands fantastiske ”Great Walks”, vilde adventure-oplevelser og smukke, smukke køreture.

Som du der researcher New Zealand, hurtigt vil opdage, er det Sydøen, der er det mest populære rejsemål, men du skal ikke være bekymret for, om du går glip af noget ved at bo på Nordøen. Mine venner og jeg fandt hurtigt ud af at leje en bil, og på den måde rejste vi rundt i landet næsten hver weekend. Både Nord- og Sydøen har fantastiske oplevelser at byde på, og har man lysten til at se det hele, så skal det nok lykkes. Derudover synes jeg personligt, at det var vildt fedt at bo i en moderne storby fyldt med kulturelle oplevelser og lækre, trendy madområder.

Jeg har tidligere rejst en hel del, men aldrig har jeg oplevet så smukke naturoplevelser som i mit halve år i New Zealand – afsted med dig.

Auckland University of Technology

Jeg vil nødigt lyve. Rejserne har fyldt rigtig, rigtig meget af mit ophold i New Zealand. Men jeg er bestemt ikke kommet hjem uden ny faglig viden. Jeg havde fagene Organising Creative People, Radio Production, Video Production og Noho Marae. Førstnævnte fag var meget teoretisk, og det gav mig en viden om menneskers adfærd i mediebranchen, som jeg både personligt og professionelt fik en del ud af. De to produktionsfag var mere projektorienterede og meget givende for mig, som ellers ikke har beskæftiget sig meget med Adobe-programmer og radio advertising. Noho Marae var et kulturelt fag, der handlede om at forstå New Zealands kultur og dets oprindelige folk, maorierne. Jeg kan anbefale alle fag, men jeg ved samtidigt, at AUT har vanvittigt mange fede fag at vælge imellem – deriblandt Digital PR, Fotojournalistik, Dokumentarproduktion, Visuel Kommunikation m.fl.. Alle med dygtige, engagerede undervisere og splinterny, moderne teknologi (alt andet ville næsten også være pinligt, navnet taget i betragtning). Valg af fag behøver du i hvert fald ikke at være bekymret for.

Venskaber fra hele verden – og et imødekommende New Zealandsk folk

Når man vælger at flytte alene om på den anden side af jorden, siger det sig selv, at behovet for et nyt socialt netværk fylder ret meget. Til det vil jeg helt sikkert anbefale at bo på universitetets kollegium ”WSA: Wellesley Student Apartments”. Det ligger få minutters gang fra uni, og så er det fyldt med andre udvekslingsstuderende i samme situation som dig. Jeg boede med to amerikanere, en skotte og en japaner, og vi brugte en del tid med lejligheden ved siden af, samt i fællesarealerne med alle de andre beboere. Det er her, jeg har langt de fleste af mine udenlandske venner fra, og hvad universitetet selv mangler af sociale sammenkomster, det overvejer WSA for. Det er møgdyrt, men absolut pengene værd.

Derudover var kiwierne, som jeg studerede med, virkelig søde og imødekommende. Jeg blev altid mødt med det klassiske ”Hi, how are you?”, og allerede der, var jeg inviteret ind.

Ignorer din bankkonto – og nyd det

Jeg kan generelt ikke komme på ret meget dårligt at sige om mit ophold – det skulle måske lige være den overvældende mængde papirarbejde inden afgang (det kræver altså lidt mere end man tror at arrangere et udvekslingsophold), og så de forholdsvis høje priser på mad og oplevelser. Men som sagt; New Zealand og AUT er det hele værd. Rigtig god tur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *