Af Simone Fjord Skouby, Kommunikation
Selvom du ikke er den største London-fan, bliver du det efter seks måneder som udvekslingsstuderende i byen. Mit ophold i London har givet mig undervisning fra et innovativt og kreativt universitet, men også en forståelse og kærlighed til den hektiske hovedstad.
Bolig:
Det kan være svært at lure, hvor der er fedt at bo som ung i London, medmindre man har været der et par gange i forvejen. Personligt havde jeg kort besøgt London to gange før, hvilket ikke gav mig et særlig godt overblik. Da mit universitet lå i Sydlondon, besluttede jeg at kigge ”dernede” af og fandt et boligbureau (Finddigs.co.uk), som udlejede studieboliger nær Brixton. Af to årsager var jeg glad for jeg endte hos dem. For det første boede jeg sammen med to britiske piger og lærte en anden kultur at kende. For det andet fandt jeg ud af, hvor skønt det sydlige London er. De fleste studerende jeg kender, vil gerne bo i den østlige del i områder som Hackney og Shoreditch, og det kan jeg også sagtens forstå, for der er fyldt med lækre spisesteder, gode barer og flotte mennesker. Men hvis man gerne vil prøve en anden del af London, som stadig ikke koster alt for meget at bo i (endnu), kan jeg varmt anbefale områderne Clapham, Brixton eller Peckham. De er måske ikke lige så kendte som det østlige London, men der sker rigtig mange fede ting – især i Peckham, hvor det blomstrer med gallerier, god mad og charmerende barer.
London College of Communication (LCC):
London College of Communication er nok ikke den smukkeste bygning set udefra, men ignorer det – for indvendigt er deres faciliteter helt i top. Der er bl.a. små gallerier, gratis kurser til Adobe-programmerne og IMAC’s til rådighed. Vi var to udvekslingsstuderende fra Kommunikationslinjen i København, hvilket var rart, da vi kunne følges ad og lære skolen at kende sammen. Vi havde fag fra to forskellige linjer, PR og Promotional Media Communication, hvilket godt kunne være lidt forvirrende i starten, men det kom vi hurtigt efter. Idet vi var på to forskellige linjer, lærte vi også flere studerende at kende. Generelt vil jeg sige, at London College of Communication har udviklet mine praktiske kompetencer inden for kommunikationsfeltet, men har også gjort mig bedre til at studere og udnytte de faciliteter, som tilbydes på egen hånd.
Transport:
Kan man cykle i London? Ja, men skal bare være ekstra opmærksom. Jeg købte en cykel på Gumtree.co.uk, som jeg brugte til cykle i skole på. Der er ikke særlig mange officielle cykelstier i London, men der findes én, som går fra Clapham til Elephant & Castle, hvor LCC ligger. Så det er perfekt at cykle, hvis man bor i Syd, har lidt mod og gerne vil spare penge (det er desuden også hurtigere end offentlig transport). Så hvis cykelafstanden er til at overskue, og man kan finde en god rute, vil jeg klart anbefale det. Derudover kan man selvfølgelig få et Student Oystercard månedskort til 800 kroner. Det kan bruges til både busser og Underground ligesom Rejsekortet.
Socialisering:
Personligt synes jeg, det var svært at komme ind på de andre studerende på LCC. Det skyldtes nok, at vi netop gik på to forskellige linjer, at mange i forvejen havde dannet vennegrupper, og at min kom.partner og jeg holdt meget sammen. London er en travl by, og ligesom os, bor mange kun en kort periode i byen, så man skal være forberedt på at møde mange mennesker, men nødvendigvis ikke at se dem igen. Jeg fik et job som receptionist hver weekend i Peckham, hvilket jeg fik meget socialt ud af. Så hvis man føler, at man har tid til at arbejde, er det en god måde at få nye venner på og øve sit engelske.
Jeg håber, mine råd er brugbare. Hvis I har flere spørgsmål, kan I skrive til simoneskouby@gmail.com
God udveksling,
Simone