University of Canterbury (IJI)

Af Peter Pishai Storgaard (journalist)

Udfordrende, sjovt og smukt

…de tre ord opsummerer meget godt, hvad det vil sige at vælge IJI-programmet på University of Canterbury i New Zealand.

Inden jeg går alt for meget i detaljer, vil jeg komme med et enkelt råd: Tag af sted! Uanset hvor du vælger at tage hen, er du garanteret en oplevelse for livet. Men hvorfor skal du så vælge at tage til Christchurch, når valgmulighederne er så mange?

Du skal vælge IJI-programmet i Christchurch, hvis du…

…elsker natur og elsker vandreture i bjergrige terræner.

…er stor fan af Ringenes Herre.

…altid har drømt om at besøge øer som Fiji, Hawaii, Tonga eller Cook Islands.

…er interesseret i en akademisk udfordring, som kan supplere din uddannelse på DMJX.

…har lyst til at være omgivet af det venligste folkefærd i hele verden.

…vil udskifte den danske vinter med den newzealandske sommer.

…vil have et stipendium på €5000 i hånden.

…synes, at tre ugers påskeferie er en god idé.

Lad mig sige det med det samme: Du kommer til at bruge en del tid på universitet, for IJI-programmet kræver, at du arbejder, og fagene er på et relativt højt akademisk niveau. Du kommer til at blive en del af en lille gruppe af studerende, som består af dig og en anden studerende fra DMJX, to studerende fra University of Helsinki og så en 6-8 lokale studerende. Niveauet er honors, hvilket er fjerde år i det newzealandske skolesystem og en slags mellemår mellem undergrad og postgrad. Den lille klasse giver et rigtig godt sammenhold, som man ikke får på undergrad-niveau, hvor klasserne typisk er meget større.

Kort om de to fag, som er en del af IJI-programmet:

Det første fag er COMS 401: A Media Research Project, som kort sagt går ud på, at du skal lave en større akademisk research opgave inden for journalistik, medier og kommunikation. Der bliver lagt op til, at dit projekt inddrager nye medieformer såsom sociale medier, men det er ikke et krav, så du kan vælge efter interesse. Hvis du overvejer at læse eksempelvis en cand. public i Danmark på et senere tidspunkt, så er 401 en god mulighed for at prøve kræfter med et mini-speciale.

Det andet fag er COMS 408: Communication Ethics. Faget er bygget op om klasseundervisning, hvor omdrejningspunktet er diskussioner af forskellige emner i klassen. Alle skal lave en fremlæggelse af en etik-teori i løbet af semestret, og der skal derudover afleveres to mindre case study essays og et større projekt til sidst. Faget kan godt virke meget akademisk, fordi det indeholder en masse teori, men den daglige undervisning gør brug af konkrete cases, så det er nemt at biddrage i klassediskussionerne.

Til sidst vil jeg bare komme med lidt gode råd, så dit ophold bliver så lækkert som muligt:

  • Bo i Ilam Apartments. Det er smådyrt, men til gengæld bor du sammen med alle de andre udvekslingsstuderende, og du får lynhurtigt et godt netværk og et godt socialt liv, hvis du har lyst til det.
  • Tag til New Zealand tidligt. Undervisningen starter i midten af februar, men tag allerede til New Zealand i januar, hvis du har muligheden. Så har du nemlig en hel sommermåned til at udforske landet i.
  • Mange biludlejere tilbyder (næsten) gratis lejebiler, hvis du hjælper dem med at returnere bilen til en bestemt større by. Det er en ekstremt billig og praktisk måde at komme rundt på. Se transfercar.co.nz.
  • Tag til en af Stillehavsøerne. Air New Zealand har konstant tilbud på rejser dertil, og det vil være dumt ikke at benytte sig af muligheden, når du er så relativt tæt på. Jeg kan personligt anbefale Rarotonga i Cook Islands.

Hvis du vil vide mere, så send en mail til peter@regnsky.dk eller find mig på Facebook. Og tag så af sted!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *