”Barca” er fodboldholdet – ”Barna” er det korrekte kælenavn for den spanske by Barcelona

Pompeu Fabra Universitet Barcelona, Spanien

Af: Arlinda Nyward Ramani, MPL

Barcelona er en fantastisk by at studere i. Jeg må indrømme, at jeg prioriterede byen over selve skolen da jeg skulle vælge udveksling sted – og jeg er så glad for den beslutning!

SKOLEN

Pompeu Fabra Universitetet ligger i Poblenou, som er en bydel med en lidt mere industriel vibe over sig. Dog er området meget “up and coming” med en masse nye hippe caféer og genbrugsbutikker, der åbner op. Lærerne er superdygtige, og mange af dem er den perfekte kombination af akademisk baggrund og mange års hands-on erfaring i deres område. Skolen er delt op i trimestre, hvilket godt kan være lidt forvirrende. Det er deres hjemmeside også, forvirrende altså. Så det kan helt klart anbefales at sætte sig ind i den i god tid, inden man skal afsted og danne sig et godt overblik over skolens hjemmesider. Mange af skolens e-mails og meddelelser bliver sendt ud på catalansk, og det kan være lidt irriterende at skulle oversætte alle beskeder. Nogle af lærerne og eleverne kan også komme til at ”glemme”, at det burde foregå på engelsk.

BYEN

Barcelona er den perfekte kombination af by, strand, natteliv og natur. Et glas vin til €3 om fredagen på en hyggelig tapasbar efterfulgt af en hike op til Montjuïc-slottet lørdag, og så kan man bruge søndagen på at sole sig på Barceloneta eller tage toget 40 minutter til en af de mange smukke kystbyer i området.

BOLIG + LEVEOMKOSTNINGER

Huslejen i Barcelona er ikke meget billigere end i Danmark. Jeg giver €750 om måneden men bor også ekstremt centralt, med et stort værelse i en stor lejlighed, jeg deler med tre andre unge. Mad, drikke og oplevelser er tilgængeligt en del billigere, og det er næsten billigere at spise ude end at handle ind og lave mad selv (næsten).

SOCIALT LIV + SPROG

Barcelona er en utrolig international by, hvilket gør det så nemt at møde mennesker og forme venskaber. Både ved hjælp af Erasmus-arrangementer men også gennem de mange communities, der hele tiden bliver dannet (løbeklubber, bogklubber etc.). Eftersom byen er så international og samtidig også så populær en rejsedestination, er det super nemt at komme omkring uden at kunne spansk eller catalansk – dog gør det oplevelsen en del sjovere, hvis du lærer lidt på vejen! Skolen udbyder spansk på forskellige niveauer, jeg tog A1 i første trimester, og det kan helt klart anbefales!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *