Af Helene Høgild – journaliststuderende
3.semester journalistik foregik for mig på City University of London. Det var en oplevelse, som gav mig mulighed for at arbejde mere med emner, jeg synes er interessante, men ikke mindst gav det mig venner fra hele verden. Hvis udveksling er noget, som man kunne tænke sig, så kan City University og ikke mindst London helt klart anbefales.
Jeg altid har været fascineret af England, den engelske kultur og dens historie. Derfor var det et oplagt valg for mig. London er en gammel by med en fascinerende historie, som man ikke kan undgå at falde for. Det er samtidig en international by, hvor du møder mennesker fra alle verdenshjørner. Derfor valgte jeg også at tage på dagsture ud af London, til blandt andet Dover, Brighton og små engelske landsbyer for også at opleve, hvad dette England har at byde på, da det kan være svært at opleve den rene engelske kultur i en så international by som London.
En spændende hverdag venter på City University
På City University kan du vælge 4 forskellige fag. Jeg valgte fagene Historic London, Politics of Britian, Foregin Policy Analysis og Social Media Journalism. Du kan frit vælge mellem fagene, som universitetet tilbyder, så du kan designe dit skema, så det passer til dine interesser. Jeg gik i skole 3 dage i ugen: mandag, tirsdag og onsdag. Dette gav mig rig mulighed for at gå på opdagelse resten af ugen. Ikke at have undervisning om fredagen er også anbefalingsværdigt, da det giver muligheder for at tage længere væk i en weekend eller at få besøg fra DK. Jeg anbefaler, at man vælger Historic London. Faget går ud på at tage på guidet ture rundt i London. Eksamen er meget overskuelig, og der er ikke meget arbejde udover de par timer, man har undervisning om ugen. Det giver derfor et ekstra frirum samtidig med, at man kan få et godt indblik i den by, man har valgt at flytte til.
Du kommer til at være tilknyttet én gruppe af udvekslingsstuderende, selvom at du har undervisning sammen med dem, som går fast på universitet. Der er ikke mange muligheder for at lære de engelske studerende at kende, og jeg var primært sammen med de andre udvekslingsstuderende, som jeg fik et rigtig godt forhold til. Til gengæld er universitet gode til at tage sig af deres udvekslingsstuderende, og det er utrolig nemt at lære, hvordan et liv på universitet fungere.
Da jeg primært var sammen med udvekslingsstuderende, valgte jeg at komme i en engelsk kirke, så jeg også kom i et miljø uden for skolen, og dermed lærte folk at kende, som boede fast i London. Det vil jeg også anbefale, at man gør. Det behøver ikke at være en kirke, man der er alt i London og helt sikker også et andet socialt miljø end kirker, som man kan melde sig ind i.
At bo i London
Jeg valgte at finde en flat share gennem airbnb. Lejligheden lå i West Hampstead (zone 2) ca. 30-40 min fra skolen. Det passede fint, da der var gode muligheder at komme alle steder hen i London. Jeg ville derfor ikke anbefale, at komme længere ud, da det giver enormt meget transport tid, også er det ikke lige så nemt at deltage i sociale arrangementer.
I lejligheden boede der folk fra hele verden til London, som var på midlertidigt ophold. Det gav mig mulighed for at møde endnu flere mennesker, og tale en masse engelsk. Jeg gav i gennemsnit 6300 kr i måneden for at bo der inklusiv forbrug. Det er en rimelig husleje, når man tænker på placeringen i London. Hvis du kommer længere ud end zone 1 og 2, kan du nok få det lidt billigere, men så kommer du også til at betale mere for transport, også sparer du ikke meget.
Hvis man vælger at tage til London, skal du være klar på, at der er flere ting, som er dyrt. Flere ting koster ca det samme som i Danmark, men især offentlig transport og husleje er eksempler på, at det er noget dyre, end hvad vi er vant til i Danmark. Til gengæld var min oplevelse, at mad var billigere.
Hvis du vil på udveksling i en fed by, opleve et internationalt fællesskab, samtidig med at du kan gå på opdagelse i en britisk kultur med et godt pub miljø, så er London og England en fed mulighed.