Udveksling på University of Technology Sydney

Af: Adam Østergaard Meijer, JOUR 3. semester

Det første møde med Sydney gav mig et indtryk af en by, der var rolig, rummelig og ret varm. I Uber’en på vej hen til den lejlighed, som nogle danske piger i forvejen havde arrangeret, at vi skulle bo sammen i, var jeg fortrøstningsfuld og spændt på, hvad min tid i byen ville bringe. Venligsindede mennesker, der alle sammen kender til dronning Mary, er overalt i byen, og så snart man lander, får man en følelse af, at det er relativt nemt at falde til. Første morgen i lejligheden vågnede jeg dog til et hvin fra en af mine roomies, der skulle blive starten på et par turbulente første uger i byen.

Bed bugs og banditter

Lejligheden, som vi skulle bo seks mennesker i, var inficeret med væggelus (bed bugs), og det er, ligesom råd i soklen, næsten ikke til at komme til livs – ad. Efter sparring med forskellige parter og vores oplevelse med en uvillig bandit af en udlejer blev vi enige om, at vi ikke skulle bo i lejligheden, og samtidig mistede vi hele vores depositum. Jeg fik hurtigt logi et andet sted i byen, der dog var dyrere, og i stedet for væggelus blot havde kakerlakker. Dem kan man lige så godt forlig sig med; de er ikke til at undgå. Huslejepriserne i Sydney er skyhøje, men det kan altså, efter mine egne bitre erfaringer, godt betale sig at punge ud for at finde det rette sted, hvis man har råd til det, ellers skal man bare være svineheldig. Mad og oplevelser er til gengæld generelt billigere end i Danmark.

Visit Australia

Opstartsproblemerne til side, så har Australien og Sydney rigtig meget at byde på. Du finder en enestående flora og fauna, lækre strande, du kender fra tv, shopping, sjov og ballade, australsk fodbold, rugby og meget mere. Det er bare med at komme ud og opleve byen og landet. Et af mine egne highlights var en Fred Again-koncert under åben himmel – Taylor Swift gæstede også byen, så der er naturligvis noget til enhver smag. Gå en tur ned til operahuset og få en drink, sejl ud til Taronga Zoo og se en solbjørn, hyg dig i Hyde Park, der er fyldt med pungdyr og flyvende hunde, tag på Coogee Beach (husk solcreme) eller sæt dig på en café med en kop kaffe og dine lektier. Der er også gode forbindelser til resten af Australien, så du nemt kan se noget andet end storbyen. Tasmanien kan anbefales, hvis du vil lidt væk fra varmen. Her er der også flot natur med masser af wallabies og wombats, og øen har derudover en spændende historie.

Læren om livet

Jeg må ærligt indrømme, at det faglige ikke var, hvad jeg havde håbet. UTS føles lidt som at komme tilbage i gymnasiet, både fordi du er sammen med mennesker, der er en del yngre (jeg er 24), men også fordi man skal lave en masse afleveringer, da der ikke er eksamener. Jeg havde i øvrigt ingen journalistik-fag, og undervisningen tangerede ofte det uinteressante. Jeg mødte mange flinke mennesker fra hele verden i mine klasser, men jeg fik lidt en følelse af, at ingen forventer, at man bliver venner med sine klassekammerater. Jeg fik god kontakt med et par stykker gennem en fælles interesse for fodbold, men det var ikke nogen, jeg mødtes med uden for skolen. I stedet mødte jeg folk i byen eller gennem datingapps, hvilket er en sjov og udfordrende måde at få nye bekendtskaber på. Skolen er for mig ikke det vigtigste ved at være på udveksling. Det vigtigste er alt det, du lærer om dig selv, en anden kultur og om andre mennesker. Du kommer ikke til at fortryde, at du tager på udveksling. Jeg kan med stor overbevisning sige, at du bliver et mere helt og dannet menneske. For langt de fleste vil det ikke være en dans på roser hele tiden, og det var det bestemt heller ikke for mig, men det er en helt ny måde at stå på egne ben, og det er gavnligt for alle at prøve kræfter med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *