CEU San Pablo Madrid

Anna Cecilie Sander Bie Andersen, MPL

Bolig:

Jeg fandt min bolig gennem facebook siden ”Danskere i Madrid”, her søgte to danske piger en roomie. Jeg boede rigtig centralt lige ved Plaza Mayor og 30 minutter i offentlig transport fra universitetet. Jeg ved mange andre fandt bolig gennem Helphousing, og var fint tilfredse med dette. I disse lejligheder skal man bo med enormt mange andre, så det var jeg personligt glad for ikke at ende ud i. Områder jeg kan anbefale at bo i: La Latina, Lavapies, Malasaña.

Fag:

Political and Cultural Thought:

Dejligt hyggeligt fag, et fag hvor der ikke bliver stillet særlig mange krav til dig og læreren er sød. Dog med en lidt kraftig accent. Han underviste i forskellige politiske teorier fra filosofer som Platon, Locke, Hobbes osv. Her stillede han også spørgsmålstegn ved dem.

Audiovisuel Journalism:

Dette fag bestod af to lærer + både workshop og teori. Her brugte man rigtig meget energi og mange timer + der blev forventet meget af dig inden du kom til time. I faget lavede vi nyhedsudsendelser og radioudsendelser. Jeg ville ikke anbefale dette fag, læreren Sara Ruiz Gomez er rigtig sød(hende skal man skrive til hvis man har de mindste problemer ift skolen), men de ting vi lærte her, var meget modsat af hvad jeg var blevet lært på DMJX. Der var meget fokus på praksis i Spanien eller Stor Britannien. + man brugte rigtig meget energi på faget udenfor skoletid og kunne næsten ikke have fravær. ( ja der er stram fraværsordning på CEU).

Communication and Culture:

Et hyggefag uden krav.

International Relations:

Dette fag var mit favorit fag. Læreren var rigtig dygtig og det var nogle spændende diskussioner vi havde i klassen. Her føler jeg at jeg har lært meget, som jeg kan bruge i praksis.

Spansk:

Jeg havde A2 niveau og det var helt fint ift. mine glemte kompetencer fra gymnasiet. Jeg ville måske hellere have valgt et andet fag nu, da jeg engenlig lærte mere sprog ved bare at bo i Madrid.

Generelt om CEU San Pablo:

Jeg synes skolen var rigtig fin, med gode tilvalg som gratis Padel timer, pilates, flere klubber (mountain club, wine club, osv…) Billig kantine og dejlige omgivelser og undervisere. Når det er sagt er niveauet meget lavt også den måde de eksaminerede os og underviste os på.

Madrid:

Jeg havde aldrig været i Madrid før jeg tog på udveksling, men hvor er det en fantastisk by. Den er multikulturel og med alle mulige fede ting at lave. De fineste museer, caféer, parker, restauranter, bygninger og mennesker. Det er billigt og nemt at komme rundt, 8 euro for alt offentligt transport i 31 dage, hvilket også galt timer ud af selve byen. Derudover er tog, busser og fly også bare billigt og nemt til andre steder i Spanien. Jeg vil virkelig anbefale at vælge byen som sted for dit udvekslingsophold. Hav lidt spanske gloser i baglommen og et åbent sind, så skal du nok komme langt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *