Klumme om ophold på University of Limerick

Line Kildgaard, Kommunikationsuddannelsen

I foråret 2023 tog jeg til Irland for at fuldføre mit 5. semester på Kommunikationsuddannelsen på University of Limerick. Kort sagt har det været en fuldstændig vanvittig oplevelse på den der virkelig geniale livsændrende måde. Irland er et berigende land med hjertevarme mennesker, og University of Limerick er et godt bud på den amerikanske collegedrøm udlevet i Europa.

Campus og det sociale udbytte

Når jeg nævner collegedrømmen, er det fordi universitetets campus byder på fire fakulteter, Kemmy Business School, en stor sports arena, cafeer, butikker, den ikoniske Stabels bar, intet mindre end 75 clubs og societies og selvfølgelig en shop fyldt med merch. Starten af semestret bød på en spændende introuge for de ikke mindre end 500 internationale studerende.
I gåafstand til fakulteterne ligger fem studiebyer. Jeg boede i Kilmurry village, hvor jeg delte et hus med fem skønne europæiske kvinder. Jeg vil klart anbefale at søge et værelse i en af byerne. Jeg oplevede et virkelig godt fællesskab i mit hus og på tværs af husene i min by. Tilknyttet byen er et vaskeri, en reception og et samlingssted. Receptionen arrangerede løbende hyggelige tiltag og var altid klar med en hjælpende hånd.
På universitetet findes også et Student Life center, der i løbet af semestret arrangerer events, koncerter og endags-turer rundt omkring i Irland. Jeg ville anbefale at deltage, det er en virkelig god måde at møde andre udvekslingsstuderende på. Det gælder også om at få meldt sig ind i et par clubs og societies, her er der en god blanding af irske og internationale studerende. Jeg var utrolig glad for The Outdoor Pursuits Club, der arrangerede ugentlige klatrings timer på campus og vandreturer i hele Irland.

Jeg må også nævne den ugentlige fredagsbar på campusbaren Stabels. Det er udelukkende internationale studerende, der i klumper fra før-festerne bevæger sig mod dansegulvet. Udover fredagsbaren er der rig mulighed for at ramme Limericks barer og klubber resten af ugen.

Midt i det eventyr, det er at være udvekslingsstuderende, er det uundgåeligt at der kastes nyt lys over de fælles udfordringer, vi står overfor i verden. På tværs af nationaliteter, fagligheder og kulturer har jeg fået nye fantastiske perspektiver og indsigter. Det har også været utrolig spændende at dele ud af de danske traditioner, gloser og prale lidt med vores overdådige velfærdssystem.

Det faglige indhold

Jeg havde i alt fem fag til hver 6 ECTS-point. Jeg tog tre fag på universitetet og to fag på Kemmy Business School. Jeg vil lige understrege at de to skoler ligger på samme campus og hænger sammen under University of Limerick. Fagene består ofte af en kombination af klassiske forelæsninger, praktiske laboratorier eller tutorials, der åbner for en samtale om det faglige med andre elever og ens lærer. Det faglige niveau på universitet er lavere end på DMJX, og jeg må indrømme, at jeg ikke har taget meget viden med derfra. Niveauet på Kemmy Business School er højere og lektionerne bedre. Jeg vil klart anbefale at tage 2-3 fag her.

På universitetet havde jeg fagene Magazine Journalism and Advanced Layout Design, Social Media and Society og Content Development and Information Management. Jeg vil ikke anbefale sidstnævnte fag.

På Kemmy Business School havde jeg fagene Business Consulting og Marketing (non business). Marketingfaget var fuldstændig eminent. Jeg har fået et utrolig stort fagligt udbytte, og jeg vil varmt anbefale faget samt et hvert fag med min lektor Dr. Christina O´Connor.

Limerick og alt det praktiske

Umiddelbart kunne man fristes til at vælge Dublin, hvis man gerne vil på udveksling i Irland. Jeg er utrolig glad for, at jeg ikke endte i Dublin – den by skal du nok få set. Jeg nød det store campus i Limerick og livet, der hører med sådan et stort universitet. Det var ret magisk at alle mine venner boede samme sted som mig og ikke var spredt ud over en hel by. Vi festede, handlede, gik ture og dasede de samme steder. Jeg nød også den smukke natur, der er en del af campus og omegnen. Det er et kæmpe plus for, hvis der er noget Irland kan, så er det at betage en med dets storslåede grønne farver, rå klipper og bløde bjerge.

Samarbejdet med University of Limerick har været helt fantastisk. Universitetets Erasmus koordinatorer har været punktlige, hjælpsomme og engagerede i mit ophold. Jeg kan ikke sætte en finger på det praktiske ift. godkendelser, bolig, introuge, valg af fag, certifikater ect. Jeg har altid følt mig tryg og i gode hænder før, under og efter mit ophold.

Få købt dig et par vandrestøvler, der når op om anklerne, det er vigtigere, end du tror. Skaf dig en adapter, vær beredt på at opleve fire sæsoners vejr på en dag og husk at tage lakrids med til dine nye venner.

Jeg har kun de kærligste anbefalinger til Irland og University of Limerick. Det er en kæmpe kliche, ment på den mest taknemmelig måde må jeg sige, at jeg ikke er vendt hjem som den samme.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *