Amsterdam University of Applied Sciences

Af: Stefan Napoleon Philip Smidth, Medieproduktion og Ledelse

Introduktion

Jeg vil starte med at henvise til Anna og Emmas klumme om at være på udveksling i Amsterdam, hvis du leder efter en velskrevet og grundig guide med gode tricks og tips til opholdet og skolegangen. Jeg studerede Global Trendwatching, med de to skønne piger, på Hogeschool van Amsterdam. De studerer til dagligt på Kommunikation på DMJX og jeg studerer MPL. Jeg vidste godt at vi alle tre skulle starte på samme skole i Amsterdam, men jeg var sikker på at de to piger ville læse på journalistlinjen på højskolen, så jeg blev oprigtigt overrasket og glad for at de to kom spadserende ind i klasselokalet på første skoledag. Det var oprindeligt meningen at de skulle have gået på journalistlinjen, men de valgte at skifte til Global Trendwatching, da de ligesom jeg syntes at dette forløb virkede mere overkommeligt. Jeg var i tvivl om hvilket forløb jeg skulle vælge på højskolen, Journalistlinjen er et meget intenst forløb, men et forløb der ville kunne åbne døre ind til den journalistiske verden. Mine tanker om det er at det altid er godt at have så mange åbne døre som muligt, når det kommer til jobmuligheder i fremtiden. Jeg endte med at vælge Global Trendwatching da dette forløb på papiret mindede om Innovation X fra DMJX men med et udsyn på fremtiden. Jeg valgte også Global Trendwatching da denne minor ligger under kreativ business, og jeg havde lyst til lærer flere kreative processer og tekniker at kende.

Global Trendwatching / en kreativ uddannelse

Det skal siges at GT-linjen bliver nedlagt og vi var den sidste årgang som fik fornøjelsen af at gå på den, men fortvivl ikke, der bliver oprette linjer som minder om den bl.a. en linje der hedder noget a la Future designs.

Alle fagene under GT ligger op til at arbejde og tænke kreativ, fælles for fagene er at de har fokus på at finde og analyserer signaler, (signaler i samfundet der peger i retningen af en forandring af den ene eller anden art) analyserne fra signalerne bruges på forskellige måder til at forudse fremtidsscenarier og til at finde ud af hvilke innovationer som vil være de bedste løsninger på fremtidens problemer.

Vi havde et fag der hed Trend Future Scenarios, i dette fag var eksamen at vi skulle ende med at skrive en kreativ historie, hvor vi placerede os selv 10 år ude i fremtiden, og beskrev hvordan verden så ud på dette tidspunkt. Før vi kunne skrive historien, skulle vi lave en researche opgave, hvor vi undersøgte hvilken mad menneskeligheden skulle leve af i fremtiden.

Vi havde også et fag der hed Trend Lab som var delt op i to, Trend Lab1 og Trend Lab 2.

Dette fag var mit yndlingsfag, faget pressede os på vores evner til at tænke kreativt og holde tungen lige i munden. Faget fungerede på den måde at vores underviser gav os Kulturel-Probes (google det : ) som vi skulle udføre inden hver undervisningstime, hver probe førte os til et resultat som vi så skulle bruge til at udfører næste probe. Som studerende havde vi aldrig det fulde overblik over hvad vi lavede og hvor disse probes ville tage os hen. Det var først i sidste step af processen, at vi forstod grunden til disse forskellige probes, i Trend Lab 1 var slut produktet et klistermærke og i Trend Lab 2 et Zine som skulle printes på en Riso printer (google). Da jeg elsker at nørde med visuelle produkter, endte jeg med at bruge ret meget tid sammen med Riso-printeren og printe mine egne illustrationer. Skolen som er kæmpestor og spredt ud over flere bygninger, har en afdeling der hedder Makers-Lab, her er der mulighed for at lege med alle mulig sjove maskiner i sin fritid.

Afrunding

Alt i alt har skolen og Amsterdam behandlet mig yderst godt. Jeg kan varmt anbefale at flytte til Amsterdam, Byen er virkelig smuk i foråret og om sommeren, og byens gamle arkitektur er svært charmerende. Jeg cyklede forskellige ruter til og fra skole, og i det skarpe hollandske lys kan det tit føles som om, at man bevæger sig rundt i en filmkulisse fra en tidligere tid.

Her kommer lige et par hurtige:

Lej cykel. Hollænderne er super høflige og gode til engelsk. Deres madkultur minder om den danske, så prøv mad fra Surinam, det er billigt og lækkert. Når det regner i Holland, så regner det meget og hvis det ikke regner, så blæser det, lige indtil det bliver sommer. Amsterdam er en musik by, jeg kan anbefale at tage ind og hører alternative musik koncerter på en af byens mange små koncert-steder. Hvis du kan lide Lp’er har Amsterdam nogle af Europas bedste pladebutikker. 

Har du spørgsmål så henved dig til Anna og Emma 😉 du må selvfølgelig også gerne sende mig en mail på snps@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *