Toronto

Ida Lidsmoes, MPL

Universitetet og fag:

Jeg var på udveksling som MPL’er på Toronto Metropolitan University i Canada.

Jeg har alt i alt haft en rigtig god oplevelse med mit ophold i Canada. Universitetet var rigtig godt til at facilitere at vi som udvekslingsstuderende fra forskellige lande kunne møde hinanden. De satte os sammen i en whatsapp gruppe og så aftalte vi ellers selv at mødes og hænge ud.

De fag jeg havde synes jeg var rigtig gode. Det kan være meget forskelligt alt efter hvilke fag man får, hvor meget læsestof man har. Jeg var der med 2 veninder fra klassen og vi havde nogle af de samme fag men også forskellige. Mine fag var ikke særlig læsetunge men mine veninders var ret heftige nogle gange. Så vær parat på hvad som helst. Jeg havde de fag der hedder:

 • Negotiations and conflict resolution
  • virkelig et godt og meget brugbart fag. Det handlede kun om negotiations og man fik en masse teorier og viden bag forhandliger og hvordan man skal gå til det og hvad man skal forberede inden man går ind til en forhandling. Helt klart et fag jeg ville anbefale.
 • Business of creative medie
  • Meget fint fag. Vi blev delt op i grupper og skulle så finde på en startup virksomhed indefor det kreative felt og gå igennem alle faser af at få det godkendt, søge efter funding, lave en marketingstrategi, lanceringsplan osv. det var et ret fedt fag men også lidt overfladisk og meget det samme som vi havde lært på MPL.
 • Capstone: Film Production
  • Det her var et super interessant fag som jeg vil anbefale alle der vil ind i film og tv industrien. Det var et lecture fag hvor underviseren (som var producer ude fra branchen) fik en gæstelærer ind hver gang. Det var forskellige fagfunktioner inde fra film verdenen. Fx manusforfattere, producere, udviklingsproducer, kuratorer fra filmfestivaller osv. De fortalte så om hvad deres job gik ud på så man kunne tune sig ind på hvad man synes var det mest spændende at lave og få gode fifs til hvordan man skulle gå fremad i sine egne spor.
 • History and culture of popular music
  • Rigtig spændende fag faktisk. Absolut intet læsestof og verdens nemmeste A+. Vi kiggede på billboard charts og snakkede om dem, hvad der trendede i øjeblikket og hvordan historien har påvirket musikindustrien osv. Det er specielt et spændede fag fordi der var rigtig meget fokus på systemic racism i musik industrien og det var (fordi jeg ikke har erfaring med musikindustrien) rigtig spændende at dykke dybere ned i hvordan tingene har været engang og hvordan det stadig er. Musikindustrien er også i gang med en kæmpe omvæltning pga. TikTok der er kommet og disruptet hele industrien og den måde det fungerer på. Det er et virkelig nemt fag og virkelig sjovt (jeg vedhæfter mit final project her så I kan se det – der følger forklaring nederst på eksamensbeskrivelsen).
 • Financial management for creatives
  • Rigtig fedt fag med minimalt læsestof også. Hele faget handlede om at budgettere til forskellige kreative projekter. Hvis man har basis erfaring med Excel eller Google Sheet vil dette være et rigtig nemt fag. Vi skulle til at starte med lære de mest basale ting som ’hvad er en kolonne og hvad er en række’ i google sheets. Så de første par uger for mig var rigtig kedelige, men vi fik også nogle opgaver som var rigtig spændende som fx gik ud på at lægge et helt budget til en reklameproduktion. Fedt fag hvis man er glad for excel arks og gerne vil lære at budgettere. Det var ikke så specifikt til filmproduktioner som jeg måske havde håbet på, men alt i alt et fint fag.

Bolig:

Jeg boede på det kollegie der hedder Neill-Wycik som ligger LIGE ved siden af universitetet. Det er rigtig dejligt fordi det er på den anden side af gaden fra universitetet og det er helt klart det billigste sted man kan finde. For at få plads her skal man tjekke op på hvornår de åbner for venteliste og så skynde sig at melde sig på (helst samme dag). DOG vil jeg sige at dette IKKE er stedet for en der gerne vil bo dejligt og hyggeligt. Man skal ikke forvente at der er særlig rent på værelset når man kommer, og man kan ende ud i (som jeg gjorde) at bo sammen med roomies (jeg havde 4 roomies) der ikke er særlige renlige i køkkenet og der blev derfor VIRKELIG ulækkert. Hvis man er på stramt budget er dette helt klart stedet at bo, men vær dog opmærksom på at man ikke skal forvente det mest renlige sted at bo.

Det var dog et stort plus at man var helt tæt på centrum af byen så der ikke var langt til noget som helst.

Byen:

Om selve byen Toronto vil jeg faktisk sige at jeg ikke var helt imponeret. Dette er dog en MEGET personlig og individuel ting men jeg tror ikke lige det var byen for mig. Jeg er typen der virkelig elsker København og de gamle bygninger og arkitektur. Toronto for mig, virkede bare lidt mere som et stort ”financial district”. Dvs. høje bygninger, nybyg overalt og ikke særlig mange mennesker på gaden osv. De har noget de kalder ”patio season”. Det vil sige at der nærmest ikke er noget udendørs servering før midt-slut april og det savnede jeg rigtig meget.

Jeg har dog hørt fra rigtig mange der har været der at de har været rigtig glade for Toronto. Så det er meget individuelt og derfor så er det ikke sikkert at min vurdering her, passer på lige præcis dig.

Beskrivelse af eksamen i musik fag:

Jeg har vedhæftet en PDF med mit final project hvor vi egentlig bare skulle formidle noget information vi har lært i faget, på en anderledes måde end tekst. Det kunne være ethvert format, en film, en podcast, eller hvad audiovisuelle medie man lige tænkte var fedt. Jeg valgte at lave en serie at memes for at formidle den ’foragelse’ jeg har omkring race i musik og hvordan det ofte bliver ignoreret. Jeg valgte memes fordi det er en af de måder vi unge bruger mest på at kommunikere på og det skaber et humoristisk twist hvor det samtidig formidler den helt vilde tendens der stadig er, til at ’ignorere’ de forskellige racers bidgrag til musikkens udvikling. Jeg valgte en instagram som allerede eksisterer som ’skabelon’ og lavede så selv memes og skrev selv caption til opslagene og fik meget ros for dette. Det er bare for at illustrere hvor ’nemt’ og hyggeligt et fag det er.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *