The University of Hong Kong (HKU)

Af Pernille Skytte, JOUR 3. semester

Verdens højeste bar, stranddage, bjerge, dim sum og en by skabt mellem sammenstødet af kinesiske og britiske værdier. Hong Kong har det hele og lidt mere til. Jeg valgte byen for dens alsidighed og blev alligevel overrasket over det. Det er en fed by med hurtigt tempo, folk er venlige og man kan komme langt med sit engelsk.

Jeg havde et virkelig sjovt og festligt ophold, og det er spændende at bo et sted, der er i rivende udvikling og i hvad, der føles, som en historisk tid.

HKU

Jeg havde fem fag, så semestret er ret anderledes end på DMJX. Men jeg vil sige arbejdsbyrden er overskuelig, og man kan også vælge sine fag lidt taktisk, hvis man nu kunne tænke sig en eller to ugentlige fridage eller et mindre tungt fag. Niveauet svinger meget fra fag til fag. Jeg vil anbefale Introduction to Photography, Introduction to Gender Studies og Feature Writing. Jeg på det kraftigste fraråde Visual Journalism, og ved sprogfagene skal man være forberedt på flere ugentlige opgaver.

Campus er stort, og der er gode muligheder for at finde et sted at læse, spise billigt eller man kan drikke en lækker kop kaff på Coffee Academics. Der er rigtig mange udvekslingsstuderende, så det er nemt at få et internationalt netværk. Alting går lidt trægt på universitetet, men stort set alt info bliver sendt ud på mail, så find tålmodigheden frem.

Corona

Jeg var isoleret på karantæne hotel i de første to uger af mit ophold. Kan anbefale at bestille mad udefra, finde et værelse med flot udsigt og tage en masse underholdning med. Det er også en god ide at printe alt dokumentation ud hjemmefra.

Man skal bære mundbind over alt (også udenfor), udover når man motionerer, hiker, svømmer eller er på natklub. Derudover skal man registrere en del af sin færden på en app. Det virker måske ret irriterende, men jeg synes hurtigt man vænner sig til det. På den anden side kunne vi lave stort set alt, men de ændrer restriktioner, som vinden blæser, så det er også lidt anderledes nu.

Bolig

Husleje i Hong Kong kan hurtigt sprænge dit budget, så anbefaler klart at forsøge sig med et kollegieværelse. Jeg boede til en slik (ca.7500 kroner for hele semestret) på Shun Hing College i universitets Jockey Village III. Klart det bedste sted du kan ende ift. værelsets stand, det er helt nyt, og placeringen er i gåafstand til campus.

HKU kontakter dig på mail med info om, hvordan du kan søge studiebolig. Jeg selv fik ikke bolig efter min ansøgning, men bare kontakt en fakultetsansat uden om systemet også, så skal de nok være hjælpsomme.

Sikkerhed

Du kan føle dig tryg i Hong Kong på alle tider af døgnet. Man skal passe lidt på, hvordan man formulerer sig på skrift, men de fleste hongkongere såvel som mainlanders vil gerne på uformel vis diskutere den politiske situation.

Økonomi

Hvis du finder en studiebolig og har styr på dit isolationshotel, så kan du ellers leve virkelig godt i Hong Kong som studerende. Jeg brugte Birdie e-sim til ca. 100 kroner månedligt, og det fungerede upåklageligt. Få hurtigst muligt et Octopus kort på en MTR-station. Det fungerer som et betalingskort til alt (offentlig transport, restauranter, alting). Det koster under 50 kroner i depositum, og man kan løbende overføre penge til det. Generelt er transport (MTR, Taxi, bus, tram) nemt, bekvemt og superbilligt i Hong Kong.

Legater

Jeg havde held med:

 • Knud Højgaards Fond (12.000 DKK)
 • Nordea Fonden (10.000 DKK)
 • Den Fynske Bladfond (5000 DKK)

To do for absolut noobs:

 • Hike, hike, hike. Der er så sygt mange fede ruter og natur! Dragons Back er en god starter.
 • Tag til Tai O – en autentisk lille fiskerby
 • Spil på en væddeløbshest på Happy Valley
 • Sejl til så mange øer og udforsk så meget som du kan nå. Måske Lamma Island, Shek O eller noget tredje?
 • Spis en pinapple bun og drik milk tea på en lokal cha chaan teng
 • Junkboat. Lej en skude med dine nye venner, sejl ud til en smuk ø, drik øl og hyg
 • Wan Chai Wednedsdays. Onsdage er en af ugens helt store festdage for udvekslingsstuderende
 • Besøg Sai Kung og Rock Pools vandfaldet
 • Spis Michelin-stjernet dim sum
 • Se solnedgangen fra The Peak og Lions Rock
 • Udnyt det store kulturelle udbud. Anbefaler alt fra gratistilbud som fantastiske M+ museum til bilet
 • Se byen fra vandet på en Star Ferry, og hop på Ding Ding (trammen) gennem byens gader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *