Auckland University of Technology

Af Jens Hjalte Løgstrup (kommunikatør)

Fagligt. Fagene du kan vælge imellem på AUT kan vælges på tre forskellige niveauer; 5, 6 og 7. Niveau fem er førsteårs fag, og derfor vi disse fag være ret nemme, og fulde af unge studerende på 18-19 år. Niveau seks er andetårs fag, og niveau syv er tredjeårs fag. Jeg havde fag på niveau seks og syv, og det vil helt klart være min anbefaling, at vælge fag på de to niveauer, da de matcher med 4. semesterniveauet på DMJX.

Inden jeg ankom til AUT havde jeg valg fire fag, som jeg havde fået forhåndsgodkendt af studiekoordinatoren på DMJX. Det viste sig desværre, at tre ud af de fire fag jeg havde valgt enten overlappede hinanden i undervisningstidspunkter eller var fuldt booket. Den internationale afdeling på AUT var dog rigtig gode til guide mig igennem valget af nye fag, og jeg endte ud med dagene Organising Creative Work, Promotional Culture, International Noho Marae og Te Ara Pou.

Organising creative work – level 6 (year 2)

Et andetårs fag hvor du arbejder med ledelse i den kreative sektor. Faget bliver undervist med udgangspunkt i, at de studerende kommer til at arbejde med kreative personligheder. Et interessant fag på papiret, men i min verden en alt for akademisk tilgang til, hvordan man arbejder med andre mennesker.

Promotional Culture – level 7 (year 3)

Helt klart favoritten af de fag jeg havde på AUT. Faget tager udgangspunkt i de grundlæggende aspekter af menneskets trang til at promovere alt lige fra børn og religion til sex og døden. Et fag der tager fat i mange af de sociologiske tilgange til kommunikation og især handler om, hvordan vi som forbrugere opbygger forskellige adfærdsmønstrer alt efter omgivelser og inputs.

Te Ara Pou, Maori ledelsfag – level 6 (year 2)

Af de to Maorifag jeg fik tildelt, var Te Ara Pou helt klart det mest interessante. Idéen bag faget er, at du skal kende dig selv før du kan lede andre. Derfor handler faget meget om personlig udvikling, hvor blandt arbejder med personlige problemer, og prøver at løse dem ud fra en Maori tilgang. De studerende er enten andre internationale studerende eller Maorier, og derfor giver det også rigere indblik i maorikulturen. Et fag jeg helt klart vil anbefale.

International Noho Mara level 5 (year 1)

Igen et af de fag jeg fik tildelt, da det ikke kunne lade sig gøre at få mine på forhånd valgte fag. Faget tager udgangspunkt i Maoriernes historier og kultur og giver et spændende indblik i New Zealands historier. Undervisningen munder ud i en video, som du selv laver, og en præsentation i form af en iBook, hvori du beskriver dit møde med Maori kulturen i New Zealand. Faget er meget let og du kommer ikke til at bruge særligt meget energi på at bestå det.

Alt i alt har AUT en mere akademisk og teoretisk tilgang til arbejdet med kommunikation, hvilket jeg fandt både godt og skidt.

Socialt. AUT fungerer, og du får en masse nye værktøjer, du kan smide i din værktøjskasse. Men der hvor du virkelig vinder guldet ved at tage et udlandssemester i New Zealand er på den sociale front. Du bliver en ud af 150 internationale studerende, som alle er i samme båd.  AUT’s internationale afdeling arrangerer events igennem hele semestret for de studerende, så det er ikke noget problem at møde nye venner og rejsepartnere. Især eventen International Noho Mara Weekend er værd at tage til. Her bruger du en hel weekend med andre internationale studerende, og bliver undervist i alverdens maori aktiviteter. Et must hvis du kommer til at studere på AUT.

Rejse rundt. Der er flere busselskaber som rejser rundt i New Zealand og som gør det til en fair pris. Jeg vil dog anbefale, at du finder et par rejsepartnere, lejer en bil/campervan og rejser landet tyndt i den. Det gør det nemmere at komme rundt og priserne er til at arbejde med.

Bolig. Jeg valgte WSA(studenterboligerne på campus) fra, da jeg synes de ca. 5.000 kr. om måneden kunne bruges på noget bedre en husleje. Jeg fandt derfor en værelse 10 minutter på gåben fra AUT,  som kostede godt og vel det halve. Ikke desto mindre, så er det på WSA at de fleste fester bliver holdt, men det er ikke noget problem at deltage, selvom du ikke bor der. Jeg vil skyde på, at godt  en tredjedel af de internationale studerende boede på WSA. Og vent med at lede efter bolig til du kommer til Auckland. Det tog mig tre dage at finde et værelse på www.trademe.co.nz, og jeg har ikke hørt om nogen, som ikke kunne finde noget.

Mad. Umiddelbart kan priserne i New Zealand virke skræmmende for en studerende, men alt i alt er det samme priser som i Danmark. Nogle varer er dyrere og andre er billigere.

Omkostninger. Med SU-lån kan du sagtens overleve et semester hernede. Selvfølgelig bliver det lidt sjovere, hvis du har en lille opsparing du kan bruge af.

Med hensyn til legater vil jeg anbefale at søge Nordea-fonden, hvor igennem jeg fik 10.000 kr.

Har du spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte mig.

E-mail: Jhmlogstrup@mail.dmjx.dk

Tlf.: 30119397 (er ikke i DK før januar 2014)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *