Hogeschool Utrecht, Holland

Af: Nanna Nim Christensen, kommunikation

Skolen

Jeg gik på HU University of Applied Science og havde seks forskellige fag fordelt på to blokke. Ergo jeg havde tre fag de første 10 uger og derefter tre nye fag i de resterende 10 uger. Da jeg var afsted i efteråret, kunne jeg vælge fag fra blok A og B. Jeg valgte dog at følge programmet ”Media Psychology” og havde udelukkende kun fag fra den pakke.

Jeg havde:

Blok A

  • Mass Media and Mass Persuasion
  • Cognitive psychology of the media
  • Psychological effects of the media

Blok B

  • Cyberpsychology
  • Digital Media and Culture
  • Psychology of news framing

Alle fag var baseret på psykologi, dog til tider lidt for meget til min smag. Stort set alle fag bliver afsluttet med både en gruppeeksamen og en individuel eksamen. Jeg fandt ret hurtigt en god gruppe som jeg næsten lavede alle mine opgaver med.

I forhold til fagene så kunne jeg rigtigt godt lide:
Psychological effects of the media – Her blev der diskuteret mediernes effekt på det enkelt menneske, men også på samfundet. Et spændende fag som gjorde et indtryk på mig.

Digital Media and Culture – I dette fag blev der gennemgået forskellige digitale medier kulturer og hvordan medier kan bruges som magtvåbner. Dette var det eneste fag, hvor man skulle op i en eksamen (dog med hjælpemidler). Underviserne i dette fag var virkelig gode!
Psychology of news framing – Her gennemgå man hvordan forskellige nyhedskanaler frame nyheder og hvordan det påvirker læseren. Måske et lidt teksttungt fag, men vores underviser var virkelig god og rar! Han er dog siden skiftet til en anden skole…

Cognitive psychology of the media kunne jeg slet ikke se meningen med og det minder mest af alt om samfundsvidenskabelig metode på 2.semester dog med psykologi oveni.

Generelt om niveauet så synes jeg, at det var lidt lavt til tider og jeg kunne da også springe over hvor gærdet var lavest. Jeg læste ikke alt materiale og kunne stadig fint følge med i undervisningen. Jeg har dog stadig lært en masse undervejs!

Bolig

Jeg nåede desværre ikke at få bolig på campus og jeg boede i stedet på kollegiet Warande i byen Zeist. Selve kollegiet er kæmpestort med omkring 700-800, men jeg boede med 9 andre udvekslingsstuderende. Vi delte bad, WC og køkken. Alle værelser har deres altan hvilket var et stort plus! Dog skal det nævnes at Zeist ligger omkring 15-20 min på cykel fra skolen og omkring 30-40 min fra Utrecht. Der er gode busforbindelser tæt på kollegiet, både til byen og skolen.

Jeg boede med de sødeste mennesker og der er rig mulighed for at feste hver weekend hvis man ønsker det. Dog var det nogle gange træls at bo så langt væk fra skolen og byen, så mit råd er at være hurtigt når der skal søges om bolig, de forsvinder virkelig hurtigt! 

Utrecht

Åhh Utrecht… Den by har stjålet mit hjerte! Byen er lidt større end Århus og man kan virkelig mærke at det er en studie by og der er vist omkring 70.000 studerende i byen! Utrecht minder lidt om Amsterdam med dens kanaler, hyggelige små gader og smukke bygninger. Dog vil jeg næsten sige at Utrecht er endnu mere hyggelig end Amsterdam. Der er masse små butikker, cafeer og restauranter overalt i byen. I midten af byen er Dom Tower som med sine 112,5 meter er det højeste kirketårn i Holland, dog er den midlertidigt under renovering som gør at man ikke kan nyde den. Der er dog stadig mulighed for at komme op hvilket jeg godt kan anbefale da udsigten er virkelig smuk og man kan se Utrecht fra toppen.

Andet

Flere har skrevet at man skal åbne en hollandsk bankkonto, dette gjorde jeg ikke og kunne nemt klare mig fint uden. Bare sørg for at have lidt kontanter på dig og du burde kunne klare dig. Jeg ved blandt andet at Albert Hejn ikke tager mod visakort, men det er også en lidt dyrere kæde end f.eks. Jumbo og Lidi.

Anskaf dig en cykel! Hollænderne lever og ånder for deres cykel og Utrecht er en virkelig god by at cykle i! Jeg fik en cykel igennem Swapfiets hvilket fungere ganske udmærker, mener jeg gav omkring 15-20 euro om måneden for det.

Utrecht ligger rimelig centralt i Holland, så der er rig mulighed for at besøge andre hollandske byer med tog. Det tager blandt andet kun 25-30 min at komme til Amsterdam. Jeg besøgte bl.a. Rotterdam, Haag, Eindhoven.

Jeg havde også mulighed for at besøge både Paris og Belgien, da Flixbus har rimelig mange afgange fra både Amsterdam og Utrecht til billige penge! Så hvis det passer med ens skema, kan jeg kun anbefale det.

Hent Whatsapp inden du tager afsted! Alle bruger det i Holland og de bruger nærmest ikke Messenger

Hvis du har flere spørgsmål til Utrecht og skolen så skal i være velkommen til at skrive til mig på nanich@dmjx.dk / nimchristensen@gmail.com

Jeg kan kun anbefale at tage af sted! Jeg har ikke fortrudt det et eneste sekund! Held og lykke med det hele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *