London College of Communication, UAL, England

Af Lise (TVM)

 

I efteråret 2014 tog jeg til London, for at læse et semester på University of the Arts på London College of Communication. At det lige blev London var egentlig tilfældigt og måske især af praktiske hensyn – sproget kunne jeg og det var tæt på Danmark. Jeg havde kun én gang tidligere været i London, så jeg kendte ikke byen så godt, men huskede den som virkelig skøn – og dette blev jeg kun bekræftet i under mit udvekslingsophold.

 

Facebook var virkelig en god hjælp med at finde bolig. Man kan finde en masse boligsider derinde, og det var derigennem jeg fandt min bolig. Huslejen er virkelig høj, og det er ikke unormalt at give 10.000 kr. for et værelse i zone 1. Jeg havde været heldig at få nogle legater, og det hjalp meget på økonomien. Jeg boede i et dejligt område ikke så langt fra skolen ved Vauxhall. Det var virkelig rart ikke at have alt for lang transporttid, da det ellers hurtigt kan tage en time at komme fra et sted i byen til et andet. Byen er bare meget større end København, og jeg vil virkelig anbefale at man prioriterer at bo i zone 1 eller 2, for stadig at få en følelse af at bo i selve London.

 

Jeg startede først på LCC i begyndelsen af oktober, men var allerede taget afsted i slutningen af august, for at have god tid til at opleve byen. Skolen var god til at arrangere introarrangementer, og der var i det hele taget god mulighed for at mødes med de andre studerende fra hele verden. Udefra ser skolen ikke så spændende ud, men den har enormt lækre faciliteter og tilbyder elever der går der at bruge dem gratis. De har bl.a. et stort område med imacs med klippeprogrammer og billedredigering, som man kan benytte, samt flere grafiske værksteder og et fotostudie. Man mærker både gennem faciliteterne, men også hos eleverne at det er en kreativ skole, og der er plads til mange typer.

Jeg havde fået kurset Media and Cultural Studies, og startede i en klasse, der var på deres 3. og sidste år, og blev modtaget godt af alle. Vi havde undervisning tre dage om ugen, så det var skønt, der stadig var masser af tid til oplevelser i London. Undervisningsformen var meget som på et universitet herhjemme med forelæsninger, og efterfølgende diskussion i klassen. Alle afleveringer var skriftlige, og derudover var der enkelte mundtlige præsentationer.

 

London er helt fantastisk, og jeg kan kun anbefale et udvekslingsophold i byen – men husk at spare penge op. Der er masser af oplevelser og områder at udforske. Folk er venlige og imødekommende, og jeg følte mig hurtigt hjemme i byen, og glæder mig allerede til et gensyn.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *