RMIT, Melbourne, Australia

Af Ana Bagger, (Interactive Design)

RMIT er et kæmpe universitet, hvor hjertet af City campus ligger lige ved Melbourne Central Station. Jeg havde 4 ugentlige skoledage her, alle fra ca. 9.30 – 14.00. Der var selvstudie ved siden af undervisningstimerne også, men generelt var arbejdsmængden mindre på RMIT end på DMJX, og forløbet langt mindre intenst. Sørg for at få adgang til intranettet og vælg fag så tidligt som muligt. De lokale studerende får adgang til systemet tidligere end udvekslingsstuderende, så flere fag var allerede fuldt bookede, da jeg fik adgang. Man har ca. 14 dage fra skolestart og til de endelige fag skal vælges, og flere af de lokale bruger de to uger, til at prøve en masse forskellige fag af.

 

JEG ENDTE MED DE FIRE FØLGENDE FAG

GRAP1038 – How to make things interactive

Et teknisk tungt fag, der omhandler brug af Arduino og kodning af samme. Faget starter på total begynder niveau, og når at blive super avanceret. Du bliver stillet opgaver ca. hver anden uge, der skal løses og bestås. Den afsluttende opgave giver mulighed for at dreje den tillærte viden i en retning, der passer ens studievej. Jeg valgte fx at lave en installation med brug af Arduino, Processing og Madmapper. Spændende, meget udfordrende og anderledes interaktivt fag.

 

COMM2225 – Experimental Video

Faget bygger på gennemgang af eksempler på eksperimenterende videomateriale og efterfølgende diskussion af disse. Sideløbende oprettes og opdateres personlig blog omhandlende emnet. Der er 2 større afleveringer, hvor man selv eksekverer eksperimentelle videoer.

 

COMM2213 – Alternative Animation

Faget bevæger sig ikke meget udenfor Stop motion genren. Til gengæld kommer man grundigt rundt i forskellige varianter; papirudklip, ler, selvbyggede modeller til brug af virkelige mennesker. Hvis du er stop motion entusiast, er faget lige dig. Der er ugentlige opgaver, hvor niveauet er højt.

 

COSC2178 – 2D Design

Tegneundervisning, der med meget få undtagelser, består af croix qui tegning. Underviseren John McKinnon er en dygtig herre, der hjælper dig på vej til at finde din egen streg idenfor klassisk kunsttegning.

 

MELBOURNE

Melbourne er ikke en by, man tager til for at gå på seightseeing. De bedste steder er skjulte og gemmer sig i laneways (små gader), via tvivlsomme indgange. Eller i bydelene omkring CBD – bedst er Fitzroy, Brunswick og Carlton med kaffebarer, genbrugsforretninger og mænd med stort skæg. Og St Kilda med strand og pingviner (!). Befolkningen er fantastisk imødekommende, og vant til at folk fra hele verden kommer og går. Byen er multikulturel og det smitter af på åbenheden og accepten af alle. Er man til kunst, festivaler, events og enestående kaffe er Melbourne fantastisk – byen kaldes for verdens kaffehovedstad! Og mest af alt – har du lyst til at studere et semester i en by med en afslappet, livsnydende facon og en imødekommende stemning, er Melbourne noget for dig.

 

LIDT PRAKTISKE, GODE RÅD

Lejlighed – Jeg startede ud på The Nunnery Hostel i Fitzroy, og kan kun anbefale stedet. Gumtree.com.au eller Flatmates.com.au er dine venner i lejlighedssøgningen. Modsat København, er det rigtig nemt at få kontakt til udlejerne og at komme ud og se på værelser. Vær forberedt på sære bo-løsninger, hvor skillevægge og lagener udgør improviserede værelser. Jeg kiggede på 6-7 forskellige, inden jeg fandt mit hjem. Prisniveauet ligger ca på. 160dollars pr. Uge – 210 dollars pr. Uge.

 

Offentlig transport – I Melbourne er ’trams’ formentlig den mest benyttede form for offentlig transport. Det er sporvogne, der kører på kryds og tværs igennem byen. Dog ikke om natten. Du skal have fingrene i et Myki kort – RMIT udstyrer dig med nødvendige papirer, så du kan få et consession Myki kort, der giver dig billigere ture som studerende.

 

Cykel – I CBD er der ganske få reelle cykelstier, og ofte finder du dig selv midt på en flersporet vej (i den ’forkerte’ side, selvfølgelig), risky business. Og ender du med at bo centralt, er en cykel unødvendig. Har du lidt længere til uni (som mig i St Kilda), kan jeg dog anbefale det, for at se andre sider af byen. Jeg samlede min egen cykel hos et genbrugs-cykelværksted i en lille oase kaldet CERES. Jeg betalte 40Dollars (ca. 250kr) for cyklen og fik hjælp til at samle og reparere den af de fantastiske mennesker, der var frivillige der. Du finder CERES i Brunswick East.

 

Job og løn

Med dit studievisum er det (pt) tilladt at arbejde op til 20 timer om ugen. Jeg fandt et job på en café i CBD, og var rigtig glad for at lære menneskerne her at kende. Den bedste måde at finde et job, er at gå rundt og snakke med dem – og aflevere nogle ansøgninger.

 

 

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig; abagger@mail.dmjx.dk

 

Og sidst – tag af sted, det er en enestående, fantastisk mulighed!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *