Tecnológico de Monterrey, Mexico

Af Emily Maj Allen (TVM)

Nærmest inden jeg startede på studiet, vidste jeg at jeg ville på udveksling. Så da muligheden bød sig på 3. Semester slog jeg til. Jeg kiggede på listen af partner universiteter og valgte det der lå aller længst væk, i den by jeg vidste aller mindst om. Og sådan endte jeg op I Mexico City aka. D.F

Mexico City er som bekendt en af verdens største og mest befolkede byer og hvis du er til kaotiske og uforudsigelige byer. Så vil du elske Mexico City, ligesom jeg !

Mexico er et meget kontrastfyldt land, og skellet mellem rig og fattig er meget stor (der er flest fattige). Partner universitet Tec De Monterrey, er et privat universitet og her går kun børn af meget privilegerede familier. Så som udvekslingsstuderende dér, kommer du automatisk til at mingle med overklassen. Skolen er flot og vedligeholdt, og har rigtig mange gode faciliteter såsom cafeer, biblioteker og et træningscenter.

Eftersom Tec er et ”almindeligt” universitet og ikke en medieskole, er niveauet af de kreative fag ikke på samme niveau som på DMJX. De ”kreative” fag Documentary Production og Audiovisual storytelling, havde meget ringe teori, men vi fik lov til at lave et par produktioner, hvilket var super fedt. Og generelt var lærerne i de fleste fag gode og engagerede.

Jeg havde fagene:

Ethics, Self and Society

Audiovisual storytelling

Documentary production

Press and PR

Spansk

Alle mine timer var på engelsk, men med mexicanske studerende. Det fungerede rigtigt godt, og det er en god måde at få Mexicanske venner på.

Skolen havde et rigtig godt intro forløb og der var ofte arrangeret sociale tiltag. Jeg deltog dog ikke særlig meget i det udvekslingsstuderende miljø, da jeg gerne ville opleve Mexico sammen med mexicanere og lære mexicanere af en anden social klasse at kende.

Mexico City er som sagt en kæmpe by, og der er uendeligt mange ting at fortage sig – netop derfor fandt jeg det meget givende at hænge ud med Mexicanere som kender byen og som kunne vise mig steder som jeg ikke selv ville have ”fundet”. Desuden er det meget nemt at tage weekendture ud af Mexico city, og du skal ikke langt udenfor D.F før omgivelser ændrer sig.

Du vil sikkert gerne vide om Mexico er så farlig som de siger – og svaret er nok mest Ja. Det med narkokrigen og det korrupte politi er alt sammen sandt. Men det påvirker næsten aldrig ”den almindelige borger” eller udlændinge. Man lærer meget hurtigt at der er en masse forholdsregler man skal tage, når man bor her. Men hvis man overholder dem og ellers ikke involverer sig i narkokrigen, så kan du godt føle dig sikker.

Mexico er et fantastisk land. De fleste mennesker er enormt rare og hjælpsomme, og kulturen her, er så rig og så anderledes end den danske.

Jeg kan kun varmt anbefale at tage på udveksling i Mexico City – Altså hvis man kan tolerere kaos og kan tilpasse sig et land der er fuldstændig anderledes end Danmark. Faktisk er jeg blevet så vild med Mexico at jeg ikke er kommet hjem endnu. Jeg tager 6 måneder af min praktik her.

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Tecnológico de Monterrey, Mexico”

 1. Kære Emily

  Tak for et fint rejseindlæg om Tecnológico de Monterrey, Mexico.

  Jeg har et par spørgsmål, jeg gerne vil stille dig privat. Vil du kontakte mig på mailen her, når du ser min besked?

  Bedste ønsker
  Louise Frandsen

  1. Hej Louise.

   Jeg er tilfældigvis lige stødt på din besked på ang udveksling i mexico. Men det er sikkert for sent nu :-/ Jeg håber du fandt ud af det du skulle.. mvh Emily

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *