RMIT Melbourne

Af Line Wiberg, MPL

Mit semester i Melbourne på RMIT University er nu desværre slut, men jeg vil gerne dele mine oplevelser og erfaringer. Jeg håber, det kan hjælpe kommende studerende med at forstå, hvad I kan forvente af Melbourne og RMIT.

Alle muligheder er åbne i Melbourne

En af de ting, der gjorde mit semester i Melbourne på RMIT University helt fantastisk, var byens utrolige energi og de utallige muligheder, den bød på. Melbourne er virkelig en by, der aldrig sover, og der var altid noget at lave, uanset hvilke interesser man havde. Bylivet i Melbourne er pulserende og spændende. Der er utallige caféer, restauranter, barer og natklubber, hvor man kan nyde kulinariske oplevelser og møde mennesker fra hele verden. Især Fitzroy-, Brunswick- og Collingwood-kvartererne var mine favoritsteder at udforske nattelivet og opleve den livlige musikscene.

Det praktiske

Dog skal man også tage med de mange praktiske ting man skal klare inden man tager afsted. Man skal huske at søge visum i god tid da det kan tage op til 8 uger at få. Jeg fik dog min næsten med det samme. Derudover kræves det af RMIT at man får en sundhedsforsikring gennem skolen udover sin egen rejseforsikring.

Boligsituationen kan også være en udfordring i Melbourne, da der er mange der har svært ved at finde noget. Sider som Fairy Floss Real Estate, Flatmates er gode steder at finde bolig. Jeg selv var heldig og bo med to andre danskere, som havde kontakt til en der kunne leje os en lejlighed midt i byen. Økonomisk set skal man også huske at ligge mange penge til siden, da Melbourne er dyr at leve i. Jeg søgte legater gennem Legatbogen.dk for at lette byrden, og det hjalp mig med at finansiere en stor del af opholdet.

Jeg valgte ikke RMIT for deres fag, men de viste sig at være spændende nok alligevel. Jeg havde fagene: Creating a communication business, Foundations of pr, Introduction to advertising og Making media. Jeg må dog indrømme at jeg ikke lærte det store, da niveauet er ret lavt. Det fede er dog at man kan skræddersy sit skema, så jeg endte med kun at skulle møde fysisk i skole to dage om ugen, hvilket gav mig masse a fritid.

Overordnet er jeg dybt taknemmelig for den oplevelse, jeg har haft på RMIT University, og jeg vil aldrig glemme de lærerige øjeblikke og de fantastiske venner, jeg har mødt på min rejse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *