Hochschule der Medien, Stuttgart

Af Sofie Rønnelund, journaliststuderende

Hvorfor lige Stuttgart, og ikke Berlin?

Long story short, så var der ikke nogle journalistiske muligheder i Berlin, som tiltrak mig. Stuttgart havde til gengæld et medie universitet, som minder utrolig meget om DMJX, som en institution, der er lidt anderledes end det typiske universitet. Og her kunne jeg komme tættere på medie-relaterede studier, som jeg gerne ville have.

Men generelt valgte jeg Tyskland, fordi jeg synes kulturen hernede er fed, og så minder meget af den allerede om Danmark, hvilket betød at jeg ikke skulle regne med et kulturchok oven i en fysisk omvæltning.

Og jeg er så glad for, at jeg endte her.

Bjerge, techno og interrail

Stuttgart er en storby for os i Danmark, men en lille by for tyskerne. Den har udelukkende det hele, set bort fra en strand (men der findes utallige freibads) og har især vildt gode udkigspunkter rundt omkring, siden byen ligger blandt en masse omliggende ‘bjerge’ – som for tyskerne bare er bakker.

Her er smukt, byen ligger sydligt og det er nemt at rejse videre til Schweiz eller Frankrig – mange af os tog en tur til både Prag, Wien og Budapest under vores spring break. Det er altså også en god grund til at vælge Stuggi, som det bliver kaldt hernede – det er nemt at rejse videre!

Jeg har især brugt mange penge på diverse kaffebarer, fx Ché cafeen som ligger tæt på Stuggis eget “Red Light District,” som er fyldt med populære barer. Men jeg har også brugt mange timer på at lægge i parken foran Operahuset og læse bøger. Og så har jeg naturligvis festet en masse, og jeg kan kun anbefale, at du tager med til festerne omkring skolens studieboligkomplexer, danser til techno på Proton, drikker Space Mate på Mata Hari og finder nye tyske venner på Max Kade. Trust me!

Studielivet på HdM

Jeg søgte egentlig en plads på “Moving Images” holdet, fordi jeg gerne ville arbejde med video, da jeg missede min specialisering på 3. semester, fordi jeg tog det internationale semester i stedet (hvilket jeg absolut ikke fortryder,) men jeg fik desværre ikke pladsen og måtte i stedet studere faget “Journalism and Communication Management.”

Mit endelige fag må jeg indrømme slet ikke havde noget at gøre med journalistik – i hvert fald langt fra hvad vi er vant til på DMJX. Det var langt mere marketing, branding minded. Men nogle af mine fag var stadig super interessante, og jeg fortryder ikke mit valg. Jeg har blandt andet lavet alt fra min egen podcast, filosoferet over AI og lært om, hvad det vil sige at være leder i et team. Og alt dette kan jeg trods alt stadig inkorporere i min journalistiske karriere.

Min klasse var delt op af både internationale og tyskere, som er super gode til engelsk og er enormt imødekommende. Min klasse føltes meget dynamisk, og generelt er the workload super stabilt og roligt. Mine eksaminer har bestået af præsentationer og refleksionsrapporter, som vi kender det fra DMJX – samt en tysk eksamen fra mit obligatoriske sprog kursus.

Skolen minder meget om DMJX, og så tilbyder de en masse, blandt andet radioprogrammer man kan deltage i og tons af forskellige sportsgrene. Jeg deltog fx i meditation, så jeg tog hver torsdag ind til byen for at meditere buddhistisk ZaZen med andre studerende jeg aldrig havde mødt – og det blev jeg vildt glad for.

Kan jeg anbefale det? Spoiler alert… JA!

Helt ærligt, så har mit semester været en drøm. Jeg har været så glad for Stuttgart og jeg kan huske, at jeg allerede i min første uge havde tanken, at hvis nogen spurgte mig, om jeg ville blive der i et år – så ville jeg sige ja uden at tøve. Og det mener jeg stadig i dag, 4 måneder efter. Jeg står nu tilbage med en masse gode venskaber og minder, som jeg vil holde rigtig tæt.

Jeg har lært ekstremt meget om mig selv, og vil bare sige, at hvis du vælger Tyskland, så skal du igennem en hulens masse papirarbejde – men hold ud, du kommer igennem det og alt skal nok være papirarbejdet værd. Min kapacitet kan strække sig meget længere nu, og jeg er blevet meget klogere på, hvor jeg vil hen med min karriere. Det er de to største ting jeg vil tage med mig, og som jeg faktisk ikke havde regnet med, at jeg ville opdage.

Så…Hvis du kan lide tysk kultur, techno, medier og generelt bare gerne vil have ‘a good time’, så kan jeg virkelig anbefale Stuttgart!

Her er et lille bitte udpluk af min tid her, og du er enormt velkommen til finde mig på Instagram hvis du vil se mere, eller hvis du har yderligere spørgsmål: @sofieroennelund

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *