SOOKMYUNG WOMEN UNIVERSITY, SEOUL, SYDKOREA

Af Kathrine Viskum Bjerregaard, Medieproduktion og Ledelse, 4. semester.

En klumme om Sookmyung og om byen, der stjal mit hjerte – Seoul.

Et billede, der indeholder person, mad, bord, kvinde

Automatisk genereret beskrivelse

Til en start må jeg hellere nævne at beslutningen om at tage mit udvekslingssemester i Seoul, 7.935 km fra København, ikke kom som en overraskelse for hverken familie eller venner. Jeg boede og arbejdede i Seoul i ca. et år fra 2016 til 2017, så jeg havde allerede en forelskelse kørende med storbyen inden jeg smilende tog afsted fra Kastrup Lufthavn med min kæreste d. 24. februar 2020.

Seoul er min hjerte-by. Ved første møde kan byen virke stor, fremmed og forvirrende, men med et åbent sind og tålmodighed er mulighederne uendelige. Seoul sover aldrig, maden er fantastisk, kulturen spændende og menneskerne charmerende.

En måneds tid inden afrejse havde jeg, ved hjælp af en facebookgruppe, fået kontakt til en koreaner, der lejede en lejlighed ud i min foretrukne bydel – Yeonsinnae. Jeg skulle have min kæreste med, og derfor var kollegium på universitetet udelukket, så jeg kan derfor ikke berette om ”the dorm life”.

Et billede, der indeholder udendørs, natur, bjerg, græs

Automatisk genereret beskrivelse

Yeonsinnae ligger en halv time væk fra universitetet med metro, i den nordlige del af Seoul ved den smukke nationalpark Bukhansan.

Ingen tilgængelig beskrivelse.

I forhold til det praktiske inden afrejse vil jeg anbefale at starte i god tid. Opholdet kræver et visum, og dette kan godt kræve mange dokumenter og lægeerklæringer, men når det så er på plads, går det hele ganske nemt. Sookmyung Universitet er gode til at holde kontakt, og de svarer på alle spørgsmål over mail, og gør i det hele taget alt for at din tur bliver så god som muligt. Når du først er i Seoul, er de også nemme at snakke med, da de opholder sig i ”The Global Lounge” hver dag. Du får også en Buddy på universitetet.
Jeg vil anbefale alle at downloade KakaoTalk på mobilen, da al kommunikation i Korea foregår over denne app.

Men ak, 2020 skulle jo ikke være nemt for nogen, og mit udvekslingsophold blev også påvirket af Covid-19. Det føles mærkeligt at beskrive Sookmyung for kommende studerende, da det ligger naturligt at starte med de fysiske faciliteter – som jeg nærmest ikke har fået gjort brug af. Grundet virussen foregik al undervisning gennem Zoom, altså virtuelt, men dette gjorde ikke mit indtryk af Sookmyung mindre positivt. Universitetet håndterede situationen fantastisk! Undervisere og vejledere var utroligt godt forberedte og jeg følte mig på intet tidspunkt i tvivl om hvordan tingene skulle fungere. Jeg læste fire fag på semesteret:

– Global Business Management

Ingen tilgængelig beskrivelse.– Cross Cultural Communication

– International Organisation and World Politics

– Business Start Up

To af mine fag krævede meget gruppe arbejde, og vi var derfor tilladt at mødes. Dette var jeg meget taknemmelig for, da jeg ellers ingen mulighed ville have haft for at møde mine dejlige medstuderende. Det var utroligt spændende og givende at få lov til at arbejde sammen med folk fra andre lande og kulturer, og dette var også et personligt mål for min udveksling. Jeg fik lov til at være projektleder på vores meget succesfulde forsøg på en startup-virksomhed i faget Business Start Up – en helt unik oplevelse jeg er utrolig glad for at have under bæltet.

Jeg finder det svært at beskrive Seoul og Korea på så kort plads, og helt uden brug af mimik og store fagter. Min begejstring vil ingen ende tage, denne by skal opleves. Kulturen, maden og atmosfæren er så markant anderledes end hjemme, og dette kan hurtigt virke lidt skræmmende, men hvis du omfavner Seoul med åbne arme, lover jeg at den vil gøre det samme tilbage.

Du er til evig tid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål om opholdet, eller bare gerne vil overtales til at tage afsted.

Kathrine Viskum Bjerregaard

+ 45 30119551

Ingen tilgængelig beskrivelse.kavibj@dmjx.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *