Ryerson University, Toronto, Canada

Af Louise Thrane Søkvist, Medieproduktion og Ledelse, 4. semester

Det Faglige

Ryerson er super praktisk orienteret og giver mulighed for at man kan få en masse praktisk viden hvor man kommer ud i virkeligheden og arbejder. Dette var en af de grunde jeg valgte Ryerson, men det er selvfølgelig ikke for alle, så man skal være opmærksom på dette før man tager afsted.

Ryerson har rigtig mange fede fag, hvis man er interesseret i medier. Der findes fag til grafisk produktion, medieproduktion, sports medier, journalistik og meget mere. De har også nogle vilde faciliteter med bl.a. radiostudier og tv-studier, sportshaller og alt det nyeste udstyr. Jeg studerer ’Medieproduktion og Ledelse’ og ønskede derfor at have nogle fag hvor jeg kunne få noget praktisk erfaring med medieproduktion. Jeg fulgte fem fag som alle var rigtig fede. De fag jeg fulgte var:

Social Media

Strategic Storytelling

Digital Media for Evolving Audiences

Media Audiences

Selected Topics for Interational Media

For at opnå 30 ETCS point skal man følge 4-5 fag på Ryerson. Jeg havde lidt problemer med at finde ud af hvor mange fag jeg skulle tage for at opnå de 30 ETCS point. Jeg fik besked fra min skole om at jeg skulle tage fem fag, mens nogle af mine danske venner kun skulle tage fire fag. Man skal derfor lige tjekke med sin skole i Danmark for at finde ud af hvor mange fag de mener man skal tage for at komme gennem semesteret. Ryerson har en stor ’workload’ og derfor er der mange skole, der accepterer fire fag i stedet for fem.

I de første fire uger af semesteret får man mulighed for at prøve forskellige fag og derefter vælge hvilke fag man kan lide og har lyst til at fortsætte på. Husk at udnytte denne mulighed og prøv en masse forskellige fag, det giver et rigtig godt indblik i hvad de forskellige fag har at tilbyde.

Det Sociale

Toronto er en multikulturel by med rigtig mange forskellige nationaliteter og det kan også ses på universitetet. Jeg synes det er positivt og sjovt at møde folk fra forskellige steder i verden. Som udvekslingsstudent omgås man selvfølgelig rigtig mange udvekslingsstudenter og det er virkelig disse vener, der kommer til at hjælpe dig igennem semesteret på godt og ondt. De fleste udvekslingsstudenter på mit semester var fra Europa, hvilket jeg synes er super fedt, fordi der jo så er god mulighed for at besøge hinanden i vores hjemlande senere. Canadierne er meget unge når de begynder på universitetet (omkring 18 år) så forbered dig på at være en af de ældre elever på skolen.

På selve universitetet er der rigtig mange sociale arrangementer. Der er sportskampe flere gange om ugen og det er selvfølgelig gratis for studerende at se skolens kampe. Det er sjovt og spændende at være med til kampene sammen med sine venner og så er det også med til at skabe en følelse af fællesskab i forbindelse med skolen. Skolen har desuden to gratis fitnesscentre, en svømmehal og en masse sportshaller. Her er det muligt at tilmelde sig forskelige sportshold, tilmelde sig fitnessundervisning eller bare tage et slag squash med vennerne.

Der er også mange muligheder for at hjælpe til forskellige arrangementer som fx elevråd, musik, madmarked, live shows eller lignende. Jeg var selv en del af ’RAMS Live’ som er en gruppe af studerende som står for at sende og afvikle alle Ryersons sportskampe. Her er der mulighed for at få en masse erfaring med rigtige sportsevents, hvor du får mulighed for at agere producer, replay, kamera, CCU osv. Det var en mega stor oplevelse, som giver både frivillige erfaring og praktisk erfaring i branchen.


Det Praktiske

Visum

Nu til det lidt mere kedelige og vigtige. Man skal selvfølgelig have et visum for at komme til Canada, men det er super simpelt at få og koster ikke ret meget. Visummet hedder eTA og koster 7 CAD. Vær opmærksom på at der er nogle hjemmesider der prøver at sælge visa dyrere. Du skal derfor søge om visum gennem den canadiske stats hjemmeside.

Bolig

Toronto er en dyr by at bo i og billig bolig er svær at finde. Søg i god tid om et sted at bo for at få mulighed for at komme på venteliste til nogle af de billige steder. Ryerson har et kollegie ved navn Neil Wycik, som ligger lige overfor skolen og som er meget billigt at bo på. Til gengæld er kvaliteten af boligen også derefter. Jeg boede et sted der hed Harrington Housing, som lå ca. 15 minutters gang fra Ryerson. Prisen på lejlighederne der er dyrere end Neil Wycik, men stadig rimelige. Der var rigtige mange andre udvekslingsstuderende der boede der, så det var et super godt sted at bo, som jeg varmt kan anbefale.

Offentlig transport

Toronto har et rigtig godt offentligt transportsystem og det er nemt at komme rundt i hele byen. Der kører både tog, metro, streetcars og busser. Jeg gik meget rundt i byen til fods, men det er meget rart med offentlig transport hvis man er midt i en snestorm eller det pludselig bliver -30 grader. Køb et ’Presto card’ når du ankommer og brug det til at komme billigt rundt i byen.

Vejret

Toronto kan blive utrolig kold om vinteren med grader helt ned til minus 40 celsius. Til gengæld kan det blive meget varmt om sommeren også. Forårssemesteret starter allerede i starten af januar, så hvis du skal afsted i forårssemesteret så forbered dig på en kold vinter. Jeg frygtede meget for den kolde vinter, men jeg blev positivt overrasket over hvor ’mildt’ det egentlig føltes når man var i det.

Jeg vil gerne anbefale Toronto og Ryerson University til alle der kunne være interesserede i det. Det var en fantastisk oplevelse at være der på trods af at mit ophold blev forkortet en smule på grund af Covid-19. Hvis du har nogen spørgsmål omkring Toronto eller Ryerson er du meget velkommen til at skrive til mig på: louiets@hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *