5. semester udvekslingsophold på RMIT Melbourne

Af Anna Olrik, Kommunikation

Mit udvekslingsophold gik hele vejen til Australien, hvor jeg gik på RMIT i Melbourne. Selvom Australien er et helt andet miljø, og på den anden side af kloden, minder kulturen på flere områder om den danske. Byen er kreativ, studiemiljøet er festligt, og så taler de det samme sprog som os – nemlig humor og sarkasme. Derfor er Australien det helt optimale udvekslingsophold, hvis du vil prøve, og lære, noget helt nyt, men i lidt familiære rammer. Mit ophold blev desværre ikke, hvad det skulle have været, da Australien lukkede ned pga. corona lidt tid efter jeg var startet, og undervisningen gik online. Jeg tager revanche en anden gang, og fortæller nu i stedet om den tid, jeg nåede at have på RMIT.

RMIT er ikke bare et universitet, det er nærmest en by. Universitetet er kæmpe stort, der er endeløse klubber og aktiviteter, ligesom der også er alverdens faciliteter. Men du skal også selv opsøge det. Hvor meget du får ud af det, afhænger af dig selv. Sørg for at tilmelde dig deres student-union, der hedder RUSU. De står for en stor del af arrangementerne, både fester, oplevelser, workshops osv. Jeg kan også anbefale, at du på australsk maner melder dig ind i RMITs surf-klub! Det kræver ingen erfaring, og det meste af tiden surfer de bare fra pub til pub.

RMIT er som nævnt kæmpestort. Det betyder også, at der er mange linjer og fag, og de varierer virkelig også i kvalitet. Det er super let at skifte fag indenfor de første par uger. Så jeg vil anbefale, at du lige hører dig omkring med de fag, du har valgt. Mit umiddelbare indtryk er, at særligt mange af de fag, der beskæftiger sig med miljø og klima, har engagerede undervisere og elever.

Hvis du vælger medie-relaterede fag er der godt professionelt udstyr til rådighed, og det er også let at låne. Til gengæld er min vurdering, at det generelle niveau i forhold til medier og produktion er en anelse lavere, end hvad vi er vandt til herhjemme. Omvendt giver det så god mulighed for at ‘shine’ ekstra i dine mediefag.

Melbourne er en livlig og ung by. RMIT ligger midt inde i byen, så du studerer i hjertet af byen. Der er masser af natteliv og masser af kultur. Hvis du tager dit pressekort med, kan du få gratis adgang til de fleste museer og kunstudstillinger – og dem er der mange af i Melbourne. Til gengæld repræsenterer Melbourne ikke den australske natur ordentligt. Der er smukke lange strande rundt om, men du skal et stykke ud for at se landet ordentligt. Og det skal du virkelig gøre! Ud af byen og rundt i landet. Der er så meget at se, og personligt er jeg ikke i tvivl om, at jeg skal tilbage og se meget mere en anden gang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *