Monash University

Af Rikke Truelsen, kommunikatør

Hvis du læser dette, går jeg ud fra, at du allerede er hooked på at komme på udveksling, men sidder med det store spørgsmål: ”Hvor skal jeg tage hen?” Jeg var selv på Monash University i Melbourne, og jeg kan kun anbefale det.

Melbourne er kåret for sjette år i træk som verdens ”most liveable city” – og jeg kan virkelig godt forstå hvorfor. Byen er ren og tryg at være i. En god blanding af høje skyskrabere og store, grønne parker. Tæt på strand og alverdens naturoplevelser. Kaffebarer på hvert gade hjørne. Fyldt med forskellige nationaliteter og meget meget mere. Men alt dette, kan du selvfølgelig selv google dig frem til. Jeg vil i stedet forsøge at besvare et par af de spørgsmål, du sikkert sidder med lige nu:

Hvordan er Monash University? Monash er et rigtig godt universitet. Campusset virker som et ægte, stort campus, som man ser i film. Der er mange muligheder for at deltage i alverdens projekter, hvis du har lyst til det. Der er  to hovedcampusser: Clayton og Caulfield. Caulfield er tættere på byen, men undervisningen er ikke den bedste. Clayton er det største campus, og her er mere liv. Begge steder er undervisningen anderledes, end vi er vant til derhjemme. Du vælger typisk 4 fag, som du selv står for at søge. Det vil sige, du følger ikke en klasse, som vi gør derhjemme. Du vælger fagene, inden du tager afsted. Når du ankommer, er der en introuge, hvor de endelig fag kommer på plads. Det vil sige, hvis du har fortrudt dine fag og har fundet nogle, der er mere interessante, så kan du bare skifte. Dét gjorde jeg, og der er ingen problemer med det. De er virkelig søde til at hjælpe. Du sammensætter samtidig dit eget skoleskema, så du kan vælge, hvilke dage du vil have timer mm. Jeg har fx. haft fri onsdag og fredag. Ellers er der en del afleveringer og online quizzer igennem semesteret, da det ikke er alle fag, der har eksamen. Jeg havde kun 2 eksaminer, der foregik i hånden uden hjælpemidler – men det er slet ikke så slemt, som det lyder.

Hvad gjorde du med bolig? I forhold til bolig er det rigtig nemt at finde noget, når du kommer derned. Jeg kom derned tre dage før, skolen startede og boede den første uge på et hostel. Dét vil jeg virkelig anbefale at gøre. Måske endda komme lidt før, end jeg gjorde og få styr på bolig, inden skolen starter. Der er alverdens sider, du kan søge bolig på: flatmates, gumtree, facebookgrupper som fairy floss real estate og lignede. Jeg var så heldig at møde en dreng på det hostel, jeg boede på, og vi besluttede at finde noget sammen. Det er meget normalt at have et shared room – da det simpelthen er billigere, medmindre du gerne vil langt væk fra byen. Jeg boede i CBD tæt på Southern Cross Station i en lejlighed med en dansk dreng og 4 andre internationale studerende. Dét har fungeret ret godt.

Jeg vil anbefale dig at bo tæt på en togstation, da Monash ligger cirka 40-60 min væk fra Melbourne Centrum. Jeg kender flere, som har valgt at bosætte sig tættere på Monash i nogle suburbs, men de bruger lige så lang tid på transport som jeg, fordi de ikke bor tæt på en station. Det kan lyde af meget at bruge 40-60 min på transport, men jeg har kun haft 10 timer i skolen, så jeg synes ikke, at det var slemt.

Som udvekslingsstuderende er det nemt at møde nye mennesker, så længe du selv er åben. Du får en oplevelse for livet: kommer derud, hvor det kilder lidt i maven, rykker nogle grænser, lære dig selv bedre at kende og får venskaber for livet. Hvis du bare i det mindste overvejer udveksling – så gør det! Du vil virkelig ikke fortryde det. God tur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *