London College of Communication

Af Laura Kesby, kommunikatør

Fra september til december 2016 har jeg studeret PR på University of the Arts – London College of Communication. Her giver jeg nogle gode råd til dig, der overvejer at tage på udveksling i London.

At bo og leve i London

Først og fremmest synes jeg, at London er den fedeste by at bo i! Der er hundredvis af arrangementer hver uge, mange fede områder (som man ikke nødvendigvis oplever som turist i byen), mad fra alle verdenshjørner og så er byen så international, at man føler sig hjemme meget hurtigt. Et andet plus har for mig været, at jeg har haft flere besøg, da det er så nemt at billigt at komme til byen.

Når det så er sagt, skal man være opmærksom på, at London er dyr – især hvis man vil bo centralt og opleve en masse. Derudover er boligstandarden lavere, så man skal ikke have høje forventninger til, hvordan man kommer til at bo. At spise ude koster cirka det samme som i Danmark, men generelt går folk mere ud, og for mig har det også været en del af hverdagen at spise ude. Derfor bruger man hurtigt mange penge.

Tips:

  • Find ikke en bolig hjemmefra: start på et hostel eller lignende og søg bolig mens du er i London. Det er nødvendigt at se, hvad du siger ja til, og det er ikke svært at finde værelser med overtagelse et par dage efter, du har set dem. Jeg fandt mit værelse på hjemmesiden Spareroom.
  • Forvent en husleje på mindst 5000 kroner om måneden for et lille værelse, der ikke ligger helt centralt og omkring 7000 for et værelse med dobbeltseng mere centralt.
  • Det er ikke nødvendigt at bo midt i zone 1. Det vigtigste er, at man er tæt på en tubestation, så man kan komme rundt i byen hurtigt.

 

Fagligt på LCC

London College of Communication (LCC) er en del af universitet University of the Arts, som er en anerkendt art school med flere fakulteter i og omkring London. LCC er placeret den sydlige del af zone 1 – lige ved tubestationen Elephant and Castle. Det betyder, at det er nemt at komme til og fra skole.

Mit semester varede kun knapt tre måneder, og jeg læste på linjen BA Public Relations. Fagligt er LCC anderledes fra DMJX, idet der er mere selvstudie. Jeg havde undervisning cirka 12 timer om ugen fordelt på tre dage og kun lidt gruppearbejde. Derudover var der opgivet rigtig meget læsning, som man selv måtte lave prioriteringer på. Underviserne forventede ikke, at man som studerende læste alt. De almindelige undervisningsuger var ikke så travle, så der var god tid til at opleve byen og være social, men de to-tre uger omkring eksamen brugte jeg rigtig mange timer på biblioteket.

Tips:

  • Forvent ikke at du kan nå at læse alt, hvad der opgives på læselisterne – det forventer underviserne heller ikke
  • Eksamen var for mig primært skriftlige afleveringer, som blev offentliggjort i starten af semesteret. En god idé er at lave nogle af dem i god tid før deadline, så man ikke som mig skal bruge alt sin tid på biblioteket til sidst

Socialt på LCC

University of the Arts holder nogle enkelte arrangementer for nye udvekslingsstuderende i starten af semesteret, hvor jeg mødte andre Erasmus studerende, som jeg hang ud med under hele min tid i London. Men udover dette er der ikke meget socialt på LCC. I min klasse var jeg den eneste udvekslingsstuderende, men jeg fandt heldigvis hurtigt nogle søde piger at snakke med. Derfor gælder det om selv at være åben og lidt opsøgende i forhold til det sociale på skolen.

Tips:

  • Tag med til alle intro-arrangementer for udvekslingsstuderende i starten af semesteret
  • Gør gerne noget for at møde mennesker uden for skolen. Jeg fik et deltidsjob allerede inden semesterets start, hvor jeg havde meget socialt. Derudover startede jeg med at bo på hostel, hvor jeg fik venner i London fra første dag, og jeg boede i en lejlighed med andre unge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *