University of Missouri, USA

Af Simone Terndrup (journalist)
Email: simone_terndrup@hotmail.com

I hjertet af USA finder du den lille by Columbia i staten Missouri – og når jeg siger lille, er det naturligvis efter amerikanske standarder, for der bor faktisk 120.000 indbyggere – og sjældent vil du opleve en så hyggelig stemning, åbenhed og midwest mentality som her. Jeg vidste ikke selv, hvad jeg skulle forvente for – let’s be honest – ikke mange ved meget om Missouri, inklusive mig selv før august sidste år. Men jeg vil ikke bytte mine fire måneder i Missouri for noget! Det var en kæmpe oplevelse både på den personlige og faglige front.

Tv-journalistik
Som du nok har gættet, kan jeg varmt anbefale et udvekslingsophold på University of Missouri’s J-School! Det er USA’s ældste journalistskole, og universitetet har ligesom DMJX en meget hands-on tilgang til tingene, og det er særligt fedt at blive sendt ud i marken, når man som udvekslingsstuderende er af sted i relativt kort tid. De er enormt glade for danskere, da de har erfaret, at vi er meget dygtige, åbne og gode til engelsk, og det betyder, at man som dansk studerende får lov til enormt mange ting. Eksempelvis fik jeg mulighed for at arbejde som reporter på den regionale/lokale tv-station KOMU 8 NEWS. Her arbejder man som VJ, man producerer webartikler til alle sine tv-historier og man kommer på som live-reporter. Så med andre ord: Jeg havde enormt travlt på hver eneste nyhedsvagt (som jeg havde hver onsdag fra kl. 10.00-19.30), men det er virkelig også den fedeste fornemmelse at finde ud af, at jeg kunne levere i et så højt tempo, på et andet sprog og i et andet land. For mig var det i hvert fald en fornøjelse at få lov at lave ’rigtig journalistik’ og ikke kun skoleopgaver.

Fag
Men de timer jeg så tog på universitetet var også super spændende og en god blanding af forelæsninger, diskussionsfag og igen en meget praktisk tilgang til undervisning. Jeg havde selv en del broadcast/tv-fag samt et fag, der dykkede ned i det politiske system i USA, men der er virkelig et hav af muligheder og forskellige fag, så hvis du i stedet vil skrive eller fotografere eller noget helt tredje, er der også fantastiske muligheder for det.

Bolig
Henrik, den anden dansker fra DMJX, og jeg boede i vores egen tre-værelses lejlighed i University Place Apartments, som ligger fem minutters gang fra J-School. De seneste år er lejligheden gået videre fra danskere til danskere, hvilket betyder at det er super nemt at finde et sted at bo og en ekstra bonus er, at man så også bare køber/sælger alt inventar videre, så man ikke skal tænke på at købe pander, dyner og dåseåbnere, når man ankommer.

Oplevelser
Placeringen af Missouri midt i USA betyder, at det er nemt at tage på weekendture til forskellige storbyer, og på trods af at jeg intet havde planlagt før afgang i august, endte jeg med at besøge både Kansas
City, St. Louis, Memphis, New Orleans, Dallas, Chicago og ikke mindst Montreal og Toronto i Canada. På nogle af rejserne var jeg i selskab med Henrik og vores ”amerikanske forældre” Tim og Paula, som muligvis er jordens sødeste mennesker. I de seneste otte år har de hvert eneste semester taget sig af de danske udvekslingsstuderende fra Journalisthøjskolen, hvilket inkluderer en masse øldrikning, sportskampe, karaoke, lokale restaurantbesøg og kanon selskab.

Til sidst vil jeg bare sige: GØR DET! Tag på udveksling – og helst i Missouri.
Og rigtig god fornøjelse, hvis du er den næste heldige dansker, der får lov at blive studerende på Mizzou, som er skolens kælenavn. Hils Tim og Paula fra mig! J

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *