Carleton University

Af Helene Husted Hansen, kommunikatør

Tag til Ottawa i Canada, eh!
Jeg kan ikke andet end at anbefale at tage til Canada. Det er et fantastisk land med søde og åbne mennesker og en helt fantastisk natur.

Carleton University er et fedt universitet, og der tilbydes mange forskellige fag inden for kommunikation. De er gode til at tage sig af deres udvekslingsstuderende, og der bliver arrangeret flere forskellige udflugter, man kan melde sig til, hvis man har lyst. Det udnyttede jeg dog kun i starten, indtil jeg fandt nogle gode venner, som jeg selv kunne arrangere ture med.

Selvom der tilbydes mange forskellige og spændende fag, skal du ikke blive overrasket, hvis der skal vælges fag af flere omgange. Det kan godt tage tid at få sine ønsker godkendt af universitetet. Jeg endte med at få fagene Communication and Culture, Communication and Science, Piracy, Digital Media Practice og Storytelling in the digital age. Jeg var rigtig glad for alle mine fag, selvom jeg lige skulle vende mig til at have fem fag på én gang. Tre af fagene var der meget læsestof til, så jeg var glad for at have valgt to mere praktiske fag til at opveje læsebyrden – selvom jeg så fx arbejdede på en podcast i stedet for at læse til faget. I faget Digital Media Practice lærte vi at lave hjemmeside, html kodning og podcast, og i Storytelling in the digital age gennemgik vi sociale medier og herunder, hvilke redskaber man kunne bruge, hvordan man bygger en tale op m.m. Vi havde blandt andet besøg af Jordan Deagle, som skriver taler for Canadas premierminister Justin Trudeau. I de mere læsetunge fag var vi dog igennem rigtig mange spændende emner, som jeg heller ikke havde villet være foruden. Så jeg anbefaler en god blanding!

Jeg havde valgt ikke at bo på campus, og var glad for min beslutning, selvom jeg godt kunne have ønsket mig at bo i et andet område af Ottawa. Det er dyrt at bo på campus, og jeg fik indtryk af, at mange af de udvekslingsstuderende der boede der ikke rigtigt fik oplevet Ottawa.
Jeg boede i området Elmvale, som ligger forholdsvist langt fra campus, så jeg var tvunget til at tage to busser, før jeg nåede campus. Jeg vil derfor råde andre studerende til at finde sig en bolig i områderne Sandy Hill, Sunnyside eller The Glebe. Det er områder, som ligger tæt på Byward Market og centrum (med masser af restauranter og shopping muligheder), og hvor det er nemt finde en bus til Campus. Man betaler automatisk universitetet for at få et buskort, der holder hele semesteret, så det behøver man ikke bekymre sig om.

Undersøg klubberne og find, hvad der passer dig bedst. Der var alle slags initiativer lige fra sport til debat, politisk og religiøse klubber. Så man skal bare kaste sig ud i det – men hver opmærksom på ikke at fylde for meget på skemaet, da der jo helst skal være plads til at rejse og opleve Canada. Jeg afprøvede selv sporten Quidditch, og mødte nogle rigtig søde og åbne mennesker samtidig med at jeg spillede en sjov sport!

Hvis du vil opleve en dejlig natur, skal du ikke køre længere end en halv times tid, for Gatineau Park ligger lige i baghaven af Ottawa. Dets natur er helt fantastisk og parken er rigtig stor, så der er masser af forskellig ture man kan tage. Tag også endelig ind og se en hockey kamp! Det er en rigtig fed oplevelse – også selvom du ikke er interesseret i sporten og ikke ved noget om hockey. Canadierne forstår virkelig at underholde til sådan en begivenhed! Derudover vil du nok hurtigt blive introduceret til den canadiske specialitet Poutine, som er pomfritter med sovs og ost. Jeg var ikke imponeret over retten, men det var der mange andre, der var. Så prøv det!

Jeg vil helt sikkert anbefale at man tager en tur til både Toronto og Montreal! Det er begge nogle fede byer på hver deres måde, og de skal helt sikkert opleves, når man er i Canada. Jeg nåede desværre ikke selv at tage til Vancouver, men jeg har kun hørt positive ting om byen. Så gør det, hvis tiden og pengene er til det!

Skriv endelig til mig, hvis der er spørgsmål, der trænger sig på! 🙂
hhhansen@mail.dmjx.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *