Auckland University of Technology (AUT)

Af Sanne Kjær Thygesen, kommunikatør

Den 5. juli 2016 landede jeg på new zealandsk jord. Hvad der ventede mig, hvem jeg ville møde, og hvad jeg ville få ud af dette ophold, anede jeg ikke. Jeg tog min backpack på ryggen, fandt mit kollegium, og fra det øjeblik jeg trådte ind på mit nye værelse, vidste jeg, at dette ville blive et helt fantastisk semester – og det blev det!

Fagligt
Selvom jeg til dagligt studerer jeg Kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, var jeg heldig at få en plads på IJI-programmet (Inclusive Journalism Initiative). Det betød, at jeg det følgende semester skulle studere journalistik. Jeg var derfor fuldstændig uden for min komfort zone, idet undervisningen foregik på engelsk og så oveni købet i et fag, jeg ikke før havde beskæftiget mig med. Den dag i dag kunne jeg ikke være mere glad for mit valg.

Jeg havde følgende tre kurser Creative Practice, Public Affairs Reporting og Reporting the Pacific Region. Kurserne tog jeg med fem internationale og 20 new zealandske studerende.

Kurset Creative Practice lærte os om den undersøgende journalistik, hvor vi i Public Affairs Reporting gik mere politisk til værks og fik mulighed for at dække den igangværende valgkamp. Begge disse kurser var på kandidatniveau (8), hvorimod Reporting the Pacific Region var på bachelorniveau (7). I dette kursus lærte vi om the Pacific, og med en mere kulturel tilgang lærte vi, hvilken rolle journalistik kan spille.

Derudover var jeg af to omgange på Maori-kursus. Maori er New Zealands oprindelig befolkning. Her lærte jeg om deres kultur, historie og traditioner, hvilket gavnede min forståelse for New Zealand. Jeg vil klart anbefale at tage et Maori-kursus.

Bolig
Jeg boede i Wellesley Student Apartments, hvilket er et kollegium, skolen udbyder. Værelserne er lidt dyre, men til gengæld er det alle pengene værd, hvis du ligesom mig er rejst alene men ønsker det sociale. Det er primært her alle de internationale studerende bor. Derudover ligger det max tre minutters gang fra skolen og kun 10 minutters gang fra centrum.

Jeg boede sammen med tre piger fra New Zealand og en pige fra Danmark. Hver havde vi vores eget værelse, men delte køkken, stue og bad. I bygningen er der et fællesrum, som hurtigt blev rammerne for blandet andet pool-dueller mellem de mange studerende.

Venner og oplevelser

Gennem mit studie havde jeg mulighed for at mænge mig med de lokale, hvor jeg på mit kollegium var omgivet af internationale studerende. Hurtigt blev jeg en del af en gruppe, og kun en uge inde i forløbet tog vi på Road trip sammen, hvilket skulle vise sig at holde ved resten af semesteret. Det er billigt at leje biler i New Zealand, hvilket resulterede i, at vi næsten hver weekend tog ud for at udforske Nordøen.

Når vi ikke var på tur, nød vi Auckland, som byder på alt fra parker til markeder og gode shoppingmuligheder. Derudover er der kun at sige, at New Zealand har et fantastisk landskab, især nede på Sydøen, som du enten kan opleve i din to-ugers mid-semester break, eller efter semesteret er afsluttet.

Jeg vendte således hjem fra New Zealand med en backpack fyldt af en masse ny viden og endnu flere fede oplevelser. Fagligt var det en kæmpe mulighed at tage et semester i journalistisk for at udvide mit kommunikative aspekt. Derudover kunne jeg ikke drømme om et smukkere eller mere fantastisk land end New Zealand, der rummer de sødeste mennesker og den flotteste natur. Det eneste jeg har at sige er – KOM AFSTED!

Skriv endelig hvis du har nogle spørgsmål på skthygesen@mail.dmjx.dk

Kia ora (hej på Maori-sprog)

Sanne Kjær Thygesen, Kommunikationsstuderende på DMJX Aarhus

Gode råd

  • Søg legater – jeg endte med at få hele 80.000 kr., men begynd tidligt.
  • Få hurtigst muligt styr på al papirarbejdet.
  • Bo i Wellesley Student Apartments, men vær’ ude i god tid for at få et værelse.
  • Har du mulighed for det så undersøg, om du ikke kan få lov at være en del af IJI programmet (Inclusive Journalism Initiative).
  • Tag ud HVER weekend og oplev New Zealand.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *