University of Technology, Sydney

Af Mia Jørgensen (journalist)

Et land med en uendelig mængde oplevelser og et universitet med mulighed for at bygge ovenpå din journalistuddannelse – men vær beredt, det koster!

Sydney er for nylig blevet nomineret til at være den dyreste by at bo i verden, og Australien det dyreste land. Det er en god ting at have in mente, så få sparet nogle af de kroner, du tjener i praktikken, op, så du kan tage en tur på den anden side af kloden.

Bolig: Jeg benyttede mig af UTS Housing svarende til kollegier i Danmark. Til dels fordi det var det nemmeste, og jeg ikke helt kunne overskue junglen af annoncer på gumtree og fordi jeg tænkte at det ville give mig rig mulighed for at møde andre studerende. Og især det sidste har nyt godt af. Ved at bo i Housing møder du hurtigt en masse andre studerende, hovedparten andre internationale studerende, men også australiere. Alle bor der, fordi de gerne vil lære andre mennesker at kende. Derudover har Housing en helt masse arrangementer i løbet af semestret, som man kan deltage i. Jeg fandt hurtigt ud af, at det var lidt vanskeligt at danne venskaber med dem, jeg læste fag sammen med, da de allerede har formået venskaber eller studerer noget helt andet end mig.

Lad dig ikke skræmme af overvågningskameraer og security vagter, der beder alle om at være stille kl. 22. Sjældent bliver reglerne overhold til punkt og prikke, og vagterne er til at tale med. Du bor jo sammen med en masse andre unge, som også gerne vil have det sjovt.

Universitet: Universitet bærer helt klart præg af, at der er rigtig mange internationale studerende – 3000 så vidt jeg husker. Der er godt styr på processen, og der er flere hjælpemidler så som HELPS, der kan give rådgivning i opgaveskrivning, forståelse og andet, og så er der et kontor for internationale studerende placeret i hovedbygningen, som altid kan hjælpe.

Det kan være lidt en jungle at finde rundt i hvilke fag, du kan tage, fordi det går frem og tilbage mellem DMJX og universitet. Jeg havde tre fag fra Communication. Alle fag på Communication tæller 8 point, og du behøver derfor kun tre. I de fleste fag fra Communication er der ikke eksaminer, hvilket især er en fordel, hvis du vil rejse til slut i semester, fordi du ikke er bundet af eksamener til slut juni, ligesom de andre. Det betyder så også, at dine opgaver tæller væsentligt mere for din karakter. Jeg vil stærkt anbefale fag Media, Mediation and Power, hvor du får teoretisk viden til at analysere forskellige former for medie tekster (TV, film, artikler etc.) Læren Belinda Middleweek er rigtig kompetent, og faget bygger rigtig godt videre på DMJX. Der var blandt andet flere ting fra Medieteori, hvor man kunne koble de to fag sammen og se en sammenhæng. Kom godt i gang med Medieteori i starten af semestret, hvor der ikke er så meget at lave. Faget tog i hvert fald mere tid, end jeg havde regnet med.

Transport: Jeg ville nok ikke kaste mig ud på en cykel lige de første par uger. Sydney er stærkt trafikeret, og der er ingen cykelstier. Busser og tog fungere fint og med et Opalcard (svarende til Rejsekortet bare lidt mindre besværligt), så er det nemt hurtigt at komme frem. Derudover, hvis du bor i Housing, så er der ikke mere en 10 min. gang fra dit hjem til universitetet.

Sydney: Sydney er en vidunderlig by med masser af liv, strande om sommeren og ret tæt på andre oplevelser som Royal National Park, Blue Mountains og Hunter Valley, hvis du har en dag fri fra universitet og gerne vil se lidt andet. Det er også ret ligetil at finde arbejde. Jeg fik et arbejde lidt under en måned efter, at jeg var ankommet. Afhængig af, hvor mange legater, penge du har sparet op og så videre, så er det ikke strengt nødvendigt, men jeg ville gerne have lidt ekstra til rejse, samtidig med at jeg mødte andre mennesker, som ikke var tilknyttet universitet.

Hvis du er ude i god nok tid, så er det både nemt og billigt at finde fly til andre dele af Australien. Det kan næsten ikke betale sig at tage Greyhound busserne, fordi du ville ende med at bruge meget tid på transport. At leje en bil/campervan er også helt rigtig god måde at se landet på. Derudover er det nemt og billigt at komme til Asien fra Australien. Jeg nåede desværre ikke selv at benytte mig af det, men det virker som en ret ligetil mulighed – især efter semestret, når du alligevel skal den vej forbi på din hjemtur.

miawjorgensen@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *