London College of Communication, UK

Af Anja Louise Bowden Christiansen, Kommunikation

 

Klumme om udvekslingsophold i London hos
London College of Communication:

 

Kære kommende udvekslingsstuderende,

Jeg videregiver hermed 5 good-to-knows om udveksling hos London College of Communication, som jeg håber I kan få gavn af.

  • Fagligt udbytte

Jeg synes, jeg har fået et godt fagligt udbytte af at gå på LCC. Jeg gik på linjen, Media and Cultural Studies, hvor vi havde en blanding af meget teksttunge teoretiske fag og praktiske fag i mindre grupper – holdet blev delt op i tre, med tre forskellige emner og fulgte et term med en bestemt workshop. Det fungerede rigtig godt at have nogle fag, hvor man var færre mennesker. Jeg oplevede niveauet som passende – der var mange ressourcer til rådighed og som med meget andet, så var det op til en selv, præcis hvor meget man ville have ud af det gældende fag. Jeg gik på et hold, hvor størstedelen var en del yngre end mig – mange er omkring 19, når de starter deres undergraduates – og det synes jeg til tider godt kunne have en betydning for, hvor motiverede holdet var. Det har selvfølgelig ikke kun noget med alderen at gøre, men jeg synes, at den faktor til tider var udfordrende.

 

  • LCC kan tilbyde dig rigtig meget ekstra

Efter min første dag på LCC med rundvisning var jeg helt elektrisk over at opdage den lange række af faciliteter, som skolen besidder og som helt bestemt er værd at udnytte, når man skal tilbringe et semester der. Jeg gjorde selv brug af deres endagskurser i programmer fra Adobe-pakken. Udover det så har de et rigt udvalg af forskellige værksteder til print og tryk – det er virkelig en fin mulighed for at tilføje dine afleveringer noget andet, end du måske plejer og udover det, er det en spændende kundskab at lære (jeg fortryder selv, at jeg ikke gjorde brug af det noget mere). Der er et virkelig godt og stort bibliotek og rigtig mange gode steder til at læse og forberede opgaver – bl.a. The Digital Space, hvor der (næsten) altid er en fri iMac med alle de nye programmer, som man kan arbejde på.

  • Boligsituationen

I London går alting meget hurtigt, og der er generelt meget travlt. Dette gælder også boligmarkedet. Der er utrolig meget trafik for udlejere; folk flytter ind og ud af værelser, og det er åbenbart meget normalt, fandt jeg ud af, at man kan finde et sted at bo en-to uger før man skal flytte ind. Jeg havde selv planlagt hele min boligsituation for alle seks måneder, inden jeg tog afsted – hvilket givetvis giver ro i maven – men der er ingen grund til panik, hvis man ikke finder noget, inden man tager derover. Set i bakspejlet var jeg nok taget afsted og boet et par uger med airbnb og så fundet et værelse. Så kan man lige give sig selv lov til at komme over og tjekke nogle områder ud og evt. snakke med folk fra universitetet først.

 

  • Husk budgettet

Det er altid en god idé at lave et budget, men det er især en god idé, når man flytter til London. Byen er dyr at bo i (næsten dobbelt så meget for et værelse som det man kan få i Købehavn) og transporten er også en fast udgift, som er lidt pebret, medmindre man cykler, hvilket også er lidt af en risiko, da forholdende for cyklisterne ikke er så gode endnu. Udover det så er byen også fyldt med rigtig mange gode madoplevelser, museumsbesøg, teaterforestillinger, koncerter, etc. så det er meget let at forgælde sig bare i løbet af den første måned – derfor tag afsted med et overblik sådan så du også har mulighed for at nyde alle seks måneder.

P.S. Få fat i det gratis magasin TimeOut som udkommer hver mandag (uddeles ofte ved undergrundsstationer); dette giver et virkelig godt overblik over, hvad der sker rundt omkring i London den kommende uge, og de har bl.a. også en del information om gratis arrangementer.

 

  • Transporten
    Jeg var meget bevidst om, at jeg ikke ville have et værelse ”for langt ude” og ledte derfor mest i zone 1. Men da transport mulighederne i London og især til LCC er rigtig gode, ville jeg ikke have den bekymring nu – man må selvfølgelig bare regne lidt rejsetid oveni, specielt med busserne. Hertil efteråret 2015 begynder nogle strækninger af undergrunden også at køre om natten, hvilket gør det meget lettere at komme hjem i løbet af weekenden.

Jeg vil meget gerne hjælpe med at svare på yderligere eller uddybende spørgsmål, hvis I skulle have nogle: albchristiansen@mail.dmjx.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *