AUT Auckland

Af Mads Nyborg Anneberg (journalist)

Jeg forstår, at det har været småt med ansøgninger til IJI-opholdet i Auckland i den netop overståede runde, og det undrer mig en smule. Medbringende et appetitligt EU-legat bliver man placeret i én af verdens mest spændende og økonomisk set mest utilgængelige afkroge.

Her følger man fag – er mit indtryk – på et højere fagligt niveau og af mere praktisk karakter end flertallet af udvekslingsstuderende, uden at det som sådan er mere krævende end at lade sig udveksle blandt knap-så-gamle elever med knap-så-berigende fag andre steder i verden.

Med andre ord er der garanti for en god portion spænding bare inden for universitetets rammer. Jeg blev eksempelvis sendt til Fiji i to uger for at dække valget dér med alt betalt. For ikke at tale om de muligheder, New Zealand og regionen byder på sideløbende og efterfølgende.

New Zealand er et vanvittigt flot land, især Sydøen, mens charmerende storbystemning og ekstraordinært natteliv skal opsøges i Australien. Og så er New Zealand det længste, man kommer fra rabies, væbnede konflikter og andre farlige sager på denne jord, så den slags eventyrlyst må man enten stille i nabostaterne i Stillehavet, eller man må ty til mere familievenlige udfordringer såsom hiking, skydive eller at svømme ned ad en flod.

De lokale medstuderende var i mit tilfælde super søde. En broget flok både med hensyn til alder, værdier og baggrund. Og så er der naturligvis en massiv bruttotrup af andre udvekslingsstuderende på universitetet, ikke mindst fra Norden og Tyskland.

Der skal dog lyde et enkelt anti-hurra. Hvis du sætter pris på ting såsom privatliv, frihed, ansvar, jævnaldrende mennesker, rimelige prisniveauer, selvbestemmelse, renlighed, ro og plads, skal du forsøge at undgå at bo i universitetets studieboliger. Jeg har dog ladet mig forstå, at der er en løsning på vej fra det internationale departement.

Så alt i alt en kæmpemæssig anbefaling til AUT og hele programmet herfra. Skulle du få brug for et par af de andre erfaringer, jeg har gjort mig, er du velkommen til at ringe på 40548965. Især hvis jeg er på dagpenge, har jeg masser af tid til at snakke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *