Auckland University of Technology

Af Grith Helene Gregersen.

Postkort fra Auckland

New Zealand har alt. Bjerge, delfiner, papegøjer og fly, du kan springe ud fra. Men Auckland kan faktisk også bryste sig af et ganske fint universitet. Jeg ankom netop som vi skulle indvie en spritny kommunikationsbygning. Nye store auditorier, smukke fællesområder og livemusik i frikvartererne. AUT (Auckland University of Technology) er et pulserende ungdomsuniversitet med caféer, løbeklubber, motionscenter og loppemarkeder. Selv om du går i skole, er det nærmest umuligt at kede dig på AUT.

Jeg havde fire fag på AUT, hvilket man skal have for at blive accepteret som fuldtidsstuderende. Som udgangspunkt kan du som ”undergraduate”-studerende vælge imellem fag fra level 5 til level 7. Level 5-fag er ganske overkommelige, mens der skal arbejdes en del mere på level 7.

Photography er et populært fag blandt udvekslingsstuderende, og det er derfor et oplagt sted at møde studerende fra andre lande. Ingen fotografierfaring er påkrævet. Faget er meget, hvad du selv gør det til. Hvis du vil lære noget, er der gode faciliteter og dygtige underviserer, der kan hjælpe dig på vej.

Visual Communication er faget, hvor du lærer at bruge programmerne Illustrator og Photoshop. Det er et ganske fint fag, jeg vil dog kun anbefale at tage det, hvis du på forhånd har en lille smule kendskab til begge programmer.

Māori Culture & Society er et fantastisk fag, hvor din opfattelse af verden bliver vendt op og ned. Alle tager skoene af og lægger sig på madrasser og lytter til fortællinger om maorikulturen. Underviserne er dygtige og meget engagerede.

Creative Marketplace er et level 7 fag, og du skal stramme ballerne, hvis du skal følge med her. Underviseren står til gengæld til rådighed dag og nat, hvis du skulle have spørgsmål, men der skal læses meget og skrives mange lange essays. Når det er sagt, er det et fedt fag, hvor du har gode muligheder for at forbedre dit engelsk, og din viden om den kreative markedsplads mange freelancejournalister bliver en del af.

Der er mange kommunikationsfag at vælge imellem, men undersøg fagene på de andre linjer, inden du beslutter dig. AUT er et stort universitet og der er enormt mange spændende alternative fag. Det er i det hele taget svært at sætte en finger på universitetet. Der er styr på tingene og de har både dygtige undervisere og en meget velfungerede studenterorganisation, der altid sørger for, at du har noget at give dig til imellem dine fag.

Nogle udvekslingsstuderende vælger at bo på universitets kollegium, som ligger praktisk placeret lige overfor universitetet. Det er dyrt, men det er det også at finde bolig ude i byen. Hvis du ønsker at finde et sted selv, er det en god idé at sætte god tid af til det. Det tager tid, men det er bestemt ikke umuligt.

Det eneste problem ved at studere I Auckland er, at du hverken har tid nok eller penge nok. Selv om jeg kun gik I skole tre dage om ugen, havde jeg slet ikke tid nok til at opleve alt det, jeg gerne ville I New Zealand. Nordøen er fantastisk, sydøen er fantastisk og Auckland er fantastisk.

Det er dyrt at leve, og det er dyrt at rejse rundt. Men det er absolut det hele værd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *