Auckland University of Technology

Kia Ora – som betyder både hej, og hvordan går det på New Zealandsk

Jeg er hjemvendt fra fem måneder som udvekslingsstudent på Auckland University of Technology. Jeg tog afsted for at udvide min snævre horisont og udforske, hvad flere af mine venner forinden har omtalt som ’verdens smukkeste land’. Og jeg blev ikke skuffet – for det er virkelig fantastisk flot. I de første tre måneder var jeg sammen med andre studerende på tur HVER weekend. Vi købte en billig bil, og vi kørte til vulkanlandskaber, gyldne sandstrande og til blændende udsigter over bjergene.

Min kæreste – som var afsted med mig i tre ud af de fem måneder – og jeg boede i området Kohimarama, som ligger en halv time væk for Auckland centrum. Selvom jeg har hørt meget godt om at bo på campus, var jeg virkelig glad for at bo i ’Kohi’. Vi boede få meter fra stranden, som vi brugte hver dag. I huset boede en mor med sin 16-årige datter, hunden Laila, en japansk udvekslingsstuderende og os. Jeg har stadig god kontakt med kvinden, der ejede huset, så hvis nogen skulle være interesseret i at leje samme værelse, så tøv ikke med at skrive.

Så til det mere seriøse…

Jeg var en lille smule skuffet over nogen af de fag, jeg endte med at få, vil jeg ærligt sige. En uge inden semesterstart fik jeg en mail fra AUT, der ikke kunne give mig de fire fag, som jeg havde ønsket flere måneder tilbage. Jeg måtte i gang med at ønske igen, og mange af de fag, der var min 2. prioritet var fuldt bookede eller ikke tilgængelige på det gældende semester. Jeg endte efter mange mailkorrespondancer frem og tilbage med følgende fire fag:

Digital Video. Mit klart yndlingsfag – jeg har under min praktik ikke beskæftiget mig særlig meget med video, og det var derfor fedt at få opfrisket dele af mit tv-forløb fra Journalisthøjskolen. Hvis man har lavet tv hver dag de senest 18 måneder, kan det være en anden snak. Men jeg var glad for at få lov til at komme ud og interviewe til tv og klippe små videoer sammen.

Radio Production. Jeg har det lidt blandet med dette fag, fordi jeg havde aldrig haft radio før, og jeg synes, det var fedt at prøve, hvad radioformatet kan. Samtidig synes jeg, New Zealand er håbløst bagud med genren – for eksempel er podcast aaaalt for nyt til, at det indgår i undervisningen. Til gengæld lærer man at lave radioreklamer, hvilket er lidt underligt, men alt New Zealandsk radio er kommercielt. Derfor skulle man også dette igennem.

Digital PR. Det her var en af de fag, som jeg absolut ikke havde valgt selv, men var blevet tildelt. Jeg vil ikke anbefale det, medmindre man i forvejen har et kendskab til marketing og kommunikation. Jeg kom aldrig rigtig ind i tingene, fordi det var tydeligt de andre i klassen kom fra en anden baggrund og havde mere viden, som underviserne byggede videre på. Vi startede første lektion med en test af begreber som ’risk management’ o.l., som jeg har hørt om, men aldrig har arbejdet med. Derfor var jeg nok hægtet af fra start.

Noho Marae. Det her er et fag, hvor kun udvekslingsstuderende deltager. Det er dejligt nemt at bestå, og det er sjovt at få et kendskab til den traditionelle kultur i New Zealand, som er det faget drejer sig om. Vi havde en overnatning på skolen, hvor vi skulle fremføre en dans som en del af eksamen og havde stor afslutningsfest, hvor alle skulle medbringe en ret fra deres land.

Til slut…

Alt i alt vil jeg ikke have været mit udvekslingsforløb foruden. Det var så fedt at bo i New Zealand, og mit eneste råd er, hvis du overvejer udveksling i udlandet: Gør det 😊 Hvis du vil høre mere om min tur, min boligsituation i Auckland eller konkrete rejsetips, så er her min mail: amalieabildgaard94@gmail.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *