IHECS, Bruxelles

Af Mette Marie Heinfeldt, journalist

”Bonjour,” lyder det fra den lille grå dame med den røde næse, der står i ostebutikken på Rue Midi.

”Un petit pain blanc, s’il vous plait,” forsøger jeg mig.

Den lille dame begynder at skære ost til min sandwich, mens hendes mand smiler og lykønsker mig med, at jeg er begyndt at tale fransk.

Jeg tager min sandwich i hånden og slentre ned på OR Coffee. Jeg skal mødes med Clara, der kommer fra Sverige. Vi har aftalt at ses, inden vi skal til time klokken 14.

På vej hen til skolen får vi en vaffel i turistgaden, for IHECS ligger lige ved siden af Manneken Pis.

Fra en betonbunker til en anden
IHECS minder på mange måder om Journalisthøjskolen. Det er en betonbunker med klasseværelser, forelæsningssale og TV- og radiostudier.  Den eneste forskel er, at du ikke skal være fotojournalist for at have foto-fag.

Mit skema

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Kl. 8-11

European Institutions

       
    9.30-12.30

European lobbying

   
  Kl. 13.45-17.45

Video class

    13.45-17.45

Photography

      16.00-18.00

Fransk

 

Jeg valgte at tage en blanding af praktiske og teoretiske fag. Fordi jeg var af sted på 7. semester skulle jeg kun have 24-25 ECTS point, da 5 point gik til medieteori-opgaven, som jeg lavede løbende, mens jeg var af sted og i løbet af januar, hvor jeg havde fri. Jeg valgte at følge et franskkursus på skolen, som jeg kunne følge gratis, men ikke få merit for.

Det bedste fag var fotografi. Læren var forholdsvis und og mega sej. Det var fedt at lære at tage ordentlige billeder. Videokurset var lidt for let, da jeg havde redigeret i det samme program i min praktiktid, men det var fedt at have et fag med gruppearbejde.

De to første uger på skolen gik med først en introuge, som jeg fik 4 ECTS point for og derefter en uge med intensiv franskundervisning. Det var en genial måde at starte på, da de udvekslingsstuderende blev rystet sammen som en klasse. Det var fedt, når vi senere havde fag med andre fra skolen. Det bedste ved IHECS er afgjort det sociale. Der bliver gjort meget for det, og der er nærmest en gymnasiestemning på skolen blandt de udvekslingsstuderende.

”vaarwel”
Farvel Bruxelles. Min kæreste var af sted på udveksling på samme tid som mig i den flamsktalende del af Belgien. Med en togtur på 25 minutter kunne jeg nå fra det kaotiske Bruxelles til den sprudlende studieby Leuven. Det fedeste ved Belgien er, at der er så små afstande til alt. Jeg besøgte Antwerpen, der ligger 40 minutter fra Bruxelles, Ghent, der ligger 30 minutter væk, Liege, der ligger en time væk, Klosterbyen Maredsous, der ligger to en halv time væk. Hvis jeg villet have været til Paris kunne det nås med hurtigtoget på halvanden time og turen til London tager to timer.

Vigtig viden:
Man skal udtale skolens navn IX, selvom det staves IHECS.

Man kan printe sine billeder på lækkert fotopapir meget billigt på skolen.

Man kan få en frokostsandwich til 2,5 euro.

Man skal passe på, når man cykler, for det er mest i den flamsktalendedel, de er kendt for deres cykelkultur, så det er lidt sindssygt at cykle i Bruxelles.

Man skal tage til Antwerpen og shoppe.

Man skal tage på spinnekopke og få sine Mules Frites og ikke i turistgaden.

Man skal tage på Delirium og få sin øl. De har omkring 2000 forskellige.

Man skal tage på Mort Subite og smage en gueuze lambic øl.

Man skal tage på Bruxelles Beerproject og få sin specialøl.

Man skal tage sig i agt, hvis man er vegetar, for de friterer dere ”Belgian Fries” i dyrefedt.

Man skal tage på Capitale, OR Coffee, Hinterland og Velvet og få sin kaffe.

One thought on “IHECS, Bruxelles”

  1. Hej Mette Marie!

    Fed beretning – tog du fag kun på engelsk, og var dette nemt at komme til? Det lyder ikke som om, du kunne noget fransk i forvejen?

    Hilsen Rasmus Schulz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *