Auckland University of Technology (AUT)

Af Emma Rose Haas, journalist

New Zealand er et af de lande, der har det hele. Der er en larmende følelse af storby, når man går rundt i Auckland, og en stille ro, når man udforsker de fjerntliggende bjerge og fjorde på Sydøen. New Zealændere er et af de mest afslappede og venlige folk, der findes. Et af de bedste eksempler på dette er, hvordan kiwis møder buschaufførerne.

Der bliver hilst og smalltalket, når de træder ind i bussen og sagt pænt tak, når de forlader den. Folk hilser på en ved busstoppestedet og taler til en i supermarkedet; hvor man desuden sagtens kan færdes uden sko. Man behøver generelt ikke tage sko på, og hvis man alligevel føler sig forpligtet, kan ”jandals” fungere både sommer og vinter i Auckland.

Landet er smukt på så mange måder, og Auckland er det samme. På eventfinda.co.nz kan man altid få et overblik over, hvad der foregår, og på bookme.co.nz finder man de gode deals på oplevelser. Der er som oftest gang i byen, og med både AUT og University of Auckland er der masser af andre unge mennesker.

Fagligt
Auckland University of Technology, AUT, er et relativt nyt universitet. Hos AUT er der stort fokus på nytænkning, og universitetet er generelt innovativt og nyt; ikke kun at se på, men også at være en del af. AUT er meget med på moden, når det kommer til internationale samarbejdspartnere, og jeg har således fået mindst lige så mange internationale venner, som kiwis – hvis ikke flere af andre nationaliteter.

Jeg har været på udveksling ved AUT i semester 1, hvilket vil sige fra februar til juni. Det har desværre betydet, at mange af de journalistiske fag, jeg gerne ville have haft, ikke var mulige at få. Jeg endte i stedet med fagene: Visual Communication (146735), Creative Marketplace (147836), Radio Production 1 (146712) og Public Relations Communication (146718). Fagene var gode, men som jeg også vil forklare i det følgende, så vil jeg råde til, at man i fremtiden gør den ekstra indsats for at få de journalistiske fag, som kræver pre-requisites.

– Visual Communication er et praktisk fag. Der er meget lidt læsning. Til gengæld bruger man tid og penge på forskellig Adobe software. I løbet af semestret lærer man at bruge Photoshop, InDesign og Illustrator ved at sidde i computer labs og se et utal af online tutorials. Produkterne er meget håndgribelige, men den journalistiske relevans er svær at gennemskue.

– Creative Marketplace er et level 7-fag, det vil sige et tredjeårs-fag. Underviserne er fantastiske, men kunne jeg vælge om, havde jeg ikke valgt faget. Faget går i al sin enkelhed ud på, at man skal analysere og diskuterer de kreative industriers placering i markedet. Det er et meget teoretisk fag med kun en my forbindelse til en journalistisk virkelighed.

Jeg kan virkelig anbefale Radio Production 1. Som en journaliststuderende, der aldrig har rørt ved radio før, var RP1 et fremragende fag. Der er en grundig introduktion til radiolandskabet i New Zealand, mens man fik mulighed for lave en smule praktisk og kreativt sideløbende. Underviserne var tillige enormt dygtige.

Slutteligt er der faget Public Relations Communication. Faget er teoretisk, men godt som en introduktion til PR. Klasseundervisningen inddrager mange cases, hvilket gør faget nemmere at forstå og forholde sig til. Underviserne og tutorerne er i de fleste tilfælde gode, og jeg synes faget er relevant, hvis man på noget tidspunkt har overvejet at bruge journalistik til det formål at lave PR.

Bolig
Jeg har i det seneste halve år boet i Akoranga Student Village (ASV), som er AUTs student accommodation i forlængelse af deres North Shore Campus. Det har betydet, at jeg har været nødt til at tage shuttle-bussen ind til byen hver dag, når jeg havde timer. Alligevel, ville jeg have valgt det samme igen. Værelserne og atmosfæren i ASV er, efter min mening, betydeligt bedre end City Campus’ Wellesley Student Apartments (WSA). Jeg har dog det indtryk, at der sommetider har været mere ”gang i den” i WSA. Der er fordele og ulemper ved begge, men jeg har været glad for at være tættere på strand og natur i ASV.

Et semester i New Zealand kan kun anbefales!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *