University of Technology Sydney (UTS), Australien

af Mads Fridolin Schram Vejlby, TVM

At lære udenfor andedammen

Jeg har i mange år drømt om at rejse ud i verden og se hvad der findes af historier, mennesker, kulturer og oplevelser uden for den danske andedam. Da jeg fik muligheden for at tage på udveksling lod jeg den i første omgang passere, da jeg var fokuseret på at få den rigtige praktikplads i løbet af tredje semester på tilrettelæggeruddannelsen i Emdrup. Jeg kunne se et par af mine modige medstuderende rejse afsted til Canada, Tyrkiet og Tyskland. Det gik fint i Danmark, hvor jeg endte på en god praktikplads, men det gik op for mig at det ene ikke udelukker det andet – en “panikdag” kan sagtens foregå via Skype og have et positivt udfald. Det var mine udrejste klassekammerater beviset på.

På mit syvende semester var der derfor ingen tvivl om at jeg var nødt til at gøre det – komme afsted. Jeg søgte både San Francisco, Toronto og Sydney, og jeg kom ind på et partneruniversitet i sidstnævnte by.

Jeg havde en blandet oplevelse i Australien. Jeg oplevede, at jeg havde fag, hvor jeg følte mig alt for lidt udfordret, og hvor det gik op for mig, at det faglige niveau i Emdrup er ganske højt.

Jeg oplevede samtidig en helt ny måde at behandle studerende på, når det gælder at gøre dem til glade studerende. Det ville være urimeligt at sammenligne den skrabede fredagsbar i “Arkiv E” med det overflødighedshorn af sociale tilbud, som jeg blev tilbudt, da jeg var udvekslingsstuderende i Sydney. Jeg kan kun anbefale, at den Danske Mediehøjskole begynder at lade sig inspirere af institutioner som University of Technology Sydney, for de har nemlig virkelig forstået at skabe et miljø, hvor det er hyggeligt og sjovt at være – et miljø, hvor man har lyst til at befinde sig, og derfor et sted der skaber motivation for indlæring. Gratis morgenmad to dage om ugen i indgangshallen, fester hver fredag, sociale arrangementer hver eneste dag og 121 forskellige klubber, som man kan tilmelde sig, hvis man ønsker at dygtiggøre sig i alt fra rugby og fodbold til Quidditch og Nintendo-spil.

Jeg havde en rigtig god studietid i Sydney – ikke pga. det faglige udbytte, men fordi jeg på meget kort tid lærte en masse mennesker at kende fra forskellige dele af verden. På den måde har jeg lært noget nyt om kulturer uden for Danmarks grænser, og for mig har det enorm værdi, uanset hvilket job jeg ender med at få på den anden side af sidste eksamen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *