Hochschule der Medien, Stuttgart

Af Lars Klitgaard (journalist)

Er der nogen bedre følelse, end at føle sig velkommen? Næppe. Netop den følelse har jeg haft under hele mit ophold på HdM.
Allerede inden studiestart fik jeg en mail fra min ’Buddy’ – en person fra HdM, som ville hjælpe mig med at falde godt på plads i den nye by, den nye skole og blandt de nye mennesker. Det var rart at vide, at der var én, som jeg kunne rette alle spørgsmål til.

Ankomsten
Da jeg ankom til Stuttgart stod min buddy klar. Han havde allerede skaffet nøglen til mit kollegieværelse. Den første dag var der velkomstreception på skolen, hvor jeg mødte alle de andre, og jeg følte straks, at jeg havde valgt den rette skole.
Den første måned var der ingen dissideret undervisning, men vi blev dog tilbudt et intensivkursus i tysk. Jeg takkede ja, selvom DMJX ikke accepterer ects-pointene for sprogundervisning – desuden tog alle andre det også, så det gav god mening at tage imod det.

Mit eneste bump
Alt er stort set gledet som det skulle gennem hele forløbet. Min eneste udfordring var valget af fag. Hjemmefra havde jeg ønsket forløber audiovisuelle medier, men fik at vide at det var fyldt. Derfor valgte jeg om til forløbet medievidenskab. Det viste sig dog hurtigt, at det forløb slet, slet ikke passede til mig og mine interesser. Derfor kontaktede jeg international afdeling på HdM, og fik hurtigt valgt om. Da mit tysk-niveau er B2 kunne jeg stort set vælge frit imellem alle fag.
Man kan vælge at følge et af de fastlagte forløb, eller selv sammensætte sine fag som man vil. Jeg gjorde det sidste, og har derfor kun haft fag, som jeg synes er super spændende.

Gode venner
Det har været ganske nemt at finde et sted at bo gennem Studierendenwerk Stuttgart, som HdM anbefalede. Derfor fik jeg hurtigt tilbudt et kollegieværelse. Først var jeg lidt skuffet over, at det ikke var helt centralt i Stuttgart, men da jeg ankom fandt jeg ud af, at stort set alle udvekslingsstuderende på HdM bor på samme kollegium. Derfor har det været nemt at finde noget at ’hænge ud’ med, og de obligatoriske erasmus-fester har været utallige – stort set hver weekend har én eller anden lagt køkken til en fest.

Sydvesttysklands hovedstad
Stuttgart er hovedstad i delstaten Baden-Württemburg. Store virksomheder som Porsche, Mercedes-Benz og Ritter Sport præger byen. Byen er rig på kultur med store musicals, opera, teater og ikke mindst den halvårlige Volksfest (som minder lidt om Münchens Oktoberfest). Der er massere af ting at tage sig til, og  byen er faktisk ganske smuk.
Jeg kan klart anbefale Hochschule der Medien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.