University of Hong Kong

Af Astrid Skov Andersen

8 ting du bør vide, hvis du overvejer udveksling i Hong Kong

Efter et semester på University of Hong Kong giver jeg her mit bedste bud på 8 ting, som jeg gerne ville have vidst, før jeg tog af sted.

1.       Det er billigt. Hvis du ikke har sparet hele din praktikløn sammen til at tage på udveksling, er Hong Kong et godt bud. Et enkelt legat og et par måneders SU-lån var alt, jeg havde brug for oven i min SU. Hong Kong er ikke lige så billig som andre asiatiske storbyer, men alt er billigt for studerende. Huslejen er på cirka 4500 kroner for hele semestret, en Starbucks kaffe på campus koster 11 kroner og der er ladies night hver onsdag og torsdag (gratis drinks og champagne for piger hele aftenen).

2.       Rejs Asien rundt. Hong Kong er centrum for Asiens flytrafik. Hvis du har planlagt dit skema rigtigt og læser forud i perioder, kan du nå at se rigtig meget af Asien på dit semester i Hong Kong. Der er under to timer til Filippinerne, tre til Bangkok, fire til Beijing og fem til Bali. Priserne varierer, så det kan betale sig at tjekke alle tænkelige destinationer, selvom det måske ikke var på to-see listen. Der er uendeligt mange fede steder. Jeg kom af sted på fire rejser til Myanmar, Beijing, Borneo og Mount Everest. Og det var stadig uden en stor opsparing på lommen.

3.       Meget mere end China-box. Er China-box ikke din favoritspise, så fortvivl ej. Hong Kong er meget globaliseret på madfronten, og du behøver ikke at leve af nudler morgen, middag og aften. Universitetet har masser af kantiner, cafeer og restauranter, der også serverer fransk baguette, Cesar Salad og spaghetti bolognese.

4.       Lav noget andet end journalistik. Hong Kong University er et meget anerkendt universitet og det er kun de bedste elever fra Asien, der kommer dertil.  Men det er næppe deres journalistfag, der er skyld i anerkendelsen. Til min første time i faget ”The press, politics and Government” brugte læreren den første lektion på at forklare, hvad et pressemøde er. Heldigvis har de et system, hvor man bruger de to første uger på at shoppe rundt mellem forskellige fag og derefter vælge ud. Der er masser af udfordrende, inspirerende og mere krævende fag, men HKU er mest for dig, der har lyst til at fordybe dig i noget andet end journalistik.

5.       Gratis lægebesøg. Med et studievisum får du de samme rettigheder og priser på hospitalerne som de indfødte. Jeg har ydet den service til alle kommende udvekslingsstuderende at teste dette ved at spadsere direkte ind i en glasdør, brække næsen og få et vaskeægte nose-job. Min vurdering er, at de har et trygt, kompetent og billigt sundhedsvæsen. Desuden er universitets læge gratis og yderst gavmild med diverse præparater til maveproblemer eller andre småskavanker.

6.       Sko-mekka. I Mong Kok finder du Sneakers Street, og det er et sandt paradis for sko-elskere. Nike, Adidas, Converse, New Balance, Reebok. Alle de kendte og de ukendte modeller findes her, og de koster en fjerdedel af derhjemme. Og det er den ægte vare. Så fyld kufferten med sneakers, for du vil for evigt være for nærig til at købe et par sko i Danmark!

7.       Grønne lufthuller i byen. Hong Kong er ikke kun finanshub og skyline. Faktisk er 70 procent af Hong Kong grønt. Der er hundredkilometervis af vandrestier, der fører til øde strande og fantastiske udsigter. Der er altid kun et par metrostop til frisk luft og grøn natur. Husk at passe på slanger…

8.       Vælg det rigtige kollegium. Du får muligheden for at vælge, hvor du helst vil bo, men det kan være temmelig uoverskueligt. Jeg begik den fejl ikke at sætte nogen krydser, så jeg endte på Patrick Manson Student Residence. Mit indtryk er helt klart, at du skal forsøge at komme til at bo et hvilket som helst andet sted. Mikro værelser til 2-4 personer, én kogeplade til 30 piger, endeløse tyverier i vaskekælder og køleskab og generelt temmelig ucharmerende.

Leave a Reply

Your email address will not be published.