Auckland University of Technology

Af Natalie Stratigos og Anders Hjelmer Paulsen

New Zealand fortjener en solid high-five. Så er det sagt. Under vores fem måneders ophold i landet kan vi skrive under på, at der er garanti for naturlækre omgivelser, en hjertevarm befolkning i klipklappere, kaffelækre cafeer på hvert gadehjørne og masser af mavekildrende oplevelser med søde mennesker fra hele verden.

Vi ankom til menneskemyldrende Auckland på en varm sommerdag to uger før studiestart og havde god tid til at udforske byen, der er en smeltedigel af forskellige kulturer. Der er altid noget at give sig til, og der er et overvældende udbud af cafeer, restauranter og barer. Vi blev særligt forelskede i dem med havudsigt omkring Viaduct Harbour (prøv for eksempel Snapdragon) og dem på hippe Ponsonby Rd. Trænger man til et pusterum fra trafiklarmen, kan man flygte til en af de mange parker. Domain Park er kæmpe stor og sommerfin, når den blomstrer, men den mindre Albert Park eller Western Springs er også hyggelige til en spadseretur. Hiver man en halv dag ud af kalenderen, kan man tage et smut til Mount Eden og nyde udsigten over byen og vartegnet Sky Tower eller måske en sejltur til Waiheke Island for at soppe i turkisblåt hav og sippe kølig hvidvin fra øens mange vingårde.

Vores første møde med universitetet var positivt. Den internationale afdeling er utrolig kompetente og hjælpsomme med alle spørgsmål, man måtte have. I den første uge er der arrangeret en fest for de internationale studerende, så man hurtigt møder de andre. Det havde vi glædet os til, da vi havde valgt selv at finde et sted at bo frem for at takke ja til skolens kollegium, der er kendt for blandt andet strikse regler om aftenro. Velkomstfesten blev afholdt på den proppede irske pub Father Teds, som senere skulle vise sig at blive lidt af et stamsted for de internationale studerende, hvor man altid kunne finde live-musik, ølklistret gulv og hulestemning. Den første aften mødte vi de fleste af de studerende, som vi gennem vores ophold blev bedste venner med og også rejste rundt med.

De første uger på skolen foregik stille og roligt. WG-bygningen, hvor det meste af vores undervisning foregik, blev indviet i 2013 og har blandt andet et lækkert nyt mediecenter, hvor man kan sidde og arbejde samt et madhit af en kantine, der byder på salatbar, hjemmebagte kager og friskbrygget espresso. Vi havde begge fire fag. Visual Communication, Public Relation Communication og Photography læste vi sammen. Natalies fjerde fag var Edit & Design, mens Anders havde Moving Image Production 2. Grundlæggende var vi både tilfredse med indhold og niveau. Det kan der læses mere om i vores evaluering af opholdet. Vi læste primært med kiwi-studerende og oplevede, at de var en del yngre end os og slackede ret meget på tingene. Til gengæld var de åbne, nysgerrige og lette at komme i kontakt med.

Vi besluttede os hurtigt for at købe en bil, så vi lettere kunne stikke af på weekendture. Bilen erhvervede vi os på Ellerslie Car Fair – en kort bustur fra Auckland midtby. Det er let at prutte om prisen, men husk at tjekke, at WOF og registrering ikke udløber med de samme, da det ellers bliver en sjat penge oveni. Herefter var vi på weekendture med vores nye venner i mange af weekenderne. Til det nordlige Bay of Islands for at svømme med delfiner, til Coromandel og på 21 kilometers vandretur i Ringenes Herre-scener i Tongariro National Park midt på nordøen. Tag et dybt greb i lommen – det er ikke billigt at rejse rundt.

Vores længste eventyr tog vi på i det to ugers mid-semester-break. Her kørte vi over 4000 kilometer med en madras i bagagerummet. Fra Auckland til Wellington, med færgen til Picton og hele vejen ned at sydøens vestkyst med destination mod Queenstown (bungy-jump, rafting og sky diving’ens centrum) og Milford Sound. Turen snor sig gennem smalle og krogede veje, i bjerglandskaber, forbi gletsjere og med billedskøn udsigt over floder og marker med får. Det er uimodståeligt smukt! Man skal dog huske at tanke benzin hver gang man kommer forbi en tankstation. Der kan sagtens være 100 kilometer imellem dem, og man har ikke lyst til at løbe tør midt i bjergene og langt fra alting.

Ovenstående er blot en lille del af, hvad vi har oplevet vores fem måneder i NZ. Alt i alt har vi haft et fantastisk ophold, som får seks ud af seks oplevelsesgode stjerner.

Ps. Her er et par rejsetips til fineste Auckland

  • Der er ingen discountsupermarkeder i midtbyen, så forbered dig på at punge ud – særligt for frugt og grønt. En agurk koster 15 kroner.
  • Wifi og 3G er ikke det mest velfungerende. Internettet er åbenbart stadig ikke kommet rigtigt til NZ. Vi betalte knap 400 kroner om måneden for et internet af meget svingende kvalitet.
  • Hvis du tager klipklappere på i skole, passer du fint ind i klientellet.
  • Gå i Academy Cinema hver onsdag og kom i bio for kun fem dollars. Biografen viser lidt smallere film og er virkelig hyggelig.
  • Har du lyst til at finde din egen lejlighed, så prøv Quinovic Property Management. Her fandt vi vores. Firmaet er troværdigt, og der er ingen problemer. Det er dog lidt pricy, og vi betalte omkring 370 dollars (omkring 1650 kr.) om ugen for en etværelses lejlighed lige i centrum.
  • Hvis du er til cocktails så prøv Everybody’s på Fort Lane. Her bliver din drink mikset med stil, og baren er fyldt med smukke mennesker. Slut aftenen af hos naboen Roxy, der tiltrækker hipster-typer med hang til house-musik.
  • Er du mere til shots, så tag på Cassette Nine på Vulcane Lane, der servere alt i tekander.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *