UTS Sydney

Af Anna Gottschalck (journalist)

Efter fem måneder i Australien føler mine venner og familie sig alle forpligtigede til at stille det mest obligatoriske spørgsmål. Det, de egentlig ikke har lyst til at høre svaret på.

”Savner du Australien?”

For de kender egentlig godt svaret. Har ligesom kunnet fornemme det. For ja, for helvede, jeg savner Australien og hverdagen i Sydney!

Australiens største by er en fantastisk blanding af skyskrabere, frodig regnskov, (ja, den er god nok) og livlige havnemiljøer – både ved Circular Quay, hvor Operahuset og Sydney Harbour Bridge ikonisk flankerer havnefronten og ved hyggelige Darling Harbour, der om dagen er travlt besøgt af frokostspisende turister og børnefamilier, om aftenen er et af byens bedste gå-i-byen-steder.

Midt i denne jungle, ligger UTS. En forkortelse, der officielt står for University of Technology in Sydney, uofficielt og i folkemunde i byen Ugliest Tower in Sydney, med reference til hovedbygningens design, der får enhver journaliststuderende med base på DMJX til at føle sig hjemme.

Universitetet ligger lige ved siden af Central, der er byens trafikknudepunkt. Det er derfor nemt at komme til og fra uni, hvis man bor i andre dele af Sydney end centrum.

Jeg vil dog i den grad anbefale UTS’ housing. Sydney er en rigtig dyr by at bo i – og housing ér også dyrt, det er det, men i min optik er det alle pengene værd (regn med 35.000 for 6 mdr.).

På Yura, som er det største af kollegierne og der, hvor jeg boede, kan man bo i alt fra seks- til enmands lejligheder. Vælger man at bo i delelejligheder bliver man sat sammen efter alder.

For mig betød det en penthouse på 20. etage (man er virkelig gammel som 24-årig på uni i Australien) med udsigt over byen og en perfekt bbq-tagterrasse på etagen over. Jeg boede sammen med fem andre fra hhv. Schweiz, Italien, Indien, Kina og Papua Ny Guinea, og selvom det var en udfordring fx at dele køkken med en indisk pige, der er vant til at have tjenere til at tage opvasken og rydde af efter hende, så var det en kæmpe oplevelse at lære mennesker fra så forskellige kulturer at kende. Vi havde f.eks. fast maddag hver torsdag, hvor vi skiftedes til at lave specialiteter fra vores hjemlande.

Kollegielivet gav hurtigt et godt netværk – mine roomies og jeg tog ofte på ture sammen, men kollegiet havde også et væld af sociale arrangementer, så man nemt kunne lære de andre kollegianere at kende.

Foruden det sociale liv på Yura var det bedste ved mit ophold ubetinget de muligheder, jeg havde i min fritid, for at få et væld af oplevelser, jeg aldrig ville kunne få i Danmark.

Blot to timer udenfor Sydney kan du trekke rundt i Blue Mountains, et af aboriginalsnes mest hellige steder og samtidig et naturskønt område uden lige. Dagen efter kan du surfe på Bondi beach eller tage toget til Morisset Park, hvor du kan fodre kænguruer i det fri.

Har du lidt bedre tid (og flere penge) er der landets røde, øde outback, som er helt magisk eller dykning og snorkling ved verdens største koralrev, Great Berrier Reef.

Der er så sindssygt mange muligheder for at få et eventyr for livet i Australien. Det er bare med at komme af sted!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *