Udveksling UPF, Barcelona – forår 2022

Af: Clara Hammelboe Kraglund, JOUR 3. semester

Bolig:

Mit bedste råd er at vente med at finde en permanent bolig. Tag derned, lej en airbnb den første uge, undersøg området og derefter beslut dig! Jeg havde fundet noget på forhånd, som endte med at være en uheldig situation, da lejligheden lå langt fra byen – og nogle uoverensstemmelser økonomisk. Derfor, så vent! Der er mange fede områder i Barcelona, og folk er forskellige, så du får en bedre idé om, hvad du sætter pris på, når du er der. De fleste bor sammen med andre, da boligpriserne er overraskende høje (Aarhus/København-ish), men overkommelige.

Universitet:

Jeg elskede mange af de fag, som jeg havde på skolen. Jeg havde et fag, der hed ’risk and crisis communication’, som jeg varmt kan anbefale. Det var en sjov måde at tænke på, når man selv kommer med en journalistisk baggrund. Jeg havde også jura, som også lærte mig meget. Dog brugte jeg enormt lang tid på at finde fag, forhåndsgodkendelser og skemaplanlægning. Fagene er kun 4-6 ECTS, hvilket betyder, at det er svært at få til at passe sammen. For nogle lykkedes det, men jeg endte med at mangle nogle ECTS, hvilket betyder, at jeg tager et fag på sommerskole. Det skal man ikke blive skræmt af, det er faktisk ret spændende og horisontudvidende. Man skal også være opmærksom på, at forårssemestret er inddelt i to trimestre. Det er forvirrende, men meget ’learning by doing’, du finder helt sikkert andre studerende, der kan forklare dig det.

Byen:

Det er en fed by med både kultur, strand og rejsemuligheder. Jeg nød at bruge byen. Gå på markeder. Besøge kaffesteder. Jeg rejste også meget, da jeg var der, hvilket man sagtens kan, da der er bus-, tog- og flyforbindelser forholdsvis billigt. Her besøgte jeg bl.a. Ibiza, Malaga og bjergbyer i nærheden. Køb gerne et metrokort, så du kan komme rundt. De har et, hvis du er under 26, som koster 80 euro for tre måneder (som jeg husker det). Jeg deltog i nogle af Erasmusaktiviteterne, hvilket godt kan anbefales. Ikke nødvendigvis de festlige arrangementer, men deres vandreture og guidede ruter rundt i byen. Det er en fed måde at udforske Barcelona.

Hav et dejligt ophold!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *