4. semester på Lebanese American University i Beirut, Libanon – F22

Af: Marie Maillet, JOUR

Jeg var klar til at vende næsen hjemad mod Danmark igen på andendagen i Libanon, da jeg fik mit livs chok. Jeg havde været ude at handle i en dagligvarebutik og købt æg, løg, rengøringsmiddel og toiletpapir. Da jeg kom hjem, regnede jeg mig frem til, at prisen svarede til svimlende 3.300 danske kroner!! 

Efterfølgende fandt jeg ud af, at Libanons økonomi er ude i en massiv inflation, hvor priserne er løbet løbsk. En bakke æg koster omkring 250 danske kroner! Efter et mindre kriseanfald over, hvordan jeg dog skulle få det hele til at løbe rundt, fik jeg sat mig ind i Libanons meget komplicerede økonomiske situation.  

Meget forsimpelt handler det om, at man skal have en masse dollars med ind i landet og veksle dem på ”det sorte marked”. Her får man så mange flere libanesiske lira per dollar, så man kan leve utrolig billigt i landet og undgå den skyhøje inflation. Meget privilegeret, for bankerne i Libanon er løbet tør for dollars, så det er kun folk, der kommer udefra, der kan bringe dollars til landet og leve et nogenlunde normalt, billigt liv.  

Libanon er et land i massiv krise, og man skal uden tvivl tage sine forholdsregler, så man ikke pludselig ender med at blive økonomisk rundtosset som mig. Når det så er sagt, så har jeg slet ikke ord for, hvor fantastisk min tid i Libanon har været. Libaneserne er det mest gæstfrie og givende folkefærd, jeg nogensinde har mødt. Maden utrolig lækker. Det er let (og billigt) at rejse rundt, og de fleste steder kan man være tilbage i Beirut igen samme aften. Jeg har altid følt mig sikker og tryg. Men frem for alt har jeg fået nogle fantastiske libanesiske venner, og jeg har altid følt mig set, hørt og taget seriøst, selvom jeg var den eneste udlænding i timerne. Fra første dag på uni blev jeg taget varmt imod af både klassekammerater og lærere, og det har været let at få venner, fordi libaneserne er så åbne.   

Der er en masse mere at fortælle, så hvis du har brug for at stille spørgsmål eller tage en snak om Libanon / Lebanese American University, så kan jeg kontaktes på marieamtoft3@gmail.com eller på Messenger: Marie Amtoft Maillet.  

Bedste hilsner
Marie 

Ps.: På ét semester kan man desuden godt lære nok arabisk til at føre en (langsom) samtale 😊  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *