Jeg har OGSÅ været i San Francisco på udveksling…

 Halløjjjj alle sammen! 

Af Mikala Kjærbo Sørensen, JOUR

Her kommer endnu et skriv om udveksling i San Francisco. Søde Maria Fogt har allerede gjort et enormt grundigt stykke arbejde, og som hun også nævner, så er Emilie Møltofts klumme altså også guld værd. Så jeg vil gøre det kort… 

Først vil jeg starte med at sige… TAG AFSTED! Jeg brugte så lang tid på at finde ud af, hvor jeg gerne ville hen, og jeg var faktisk ved at skide i bukserne over at skulle til USA. Det tog også lidt tid for mig at komme over kulturchokket, for San Francisco er anderledes end hvor som helst i DK. Ikke desto mindre fortryder jeg på ingen måde, at jeg endte der, for jeg har fået nogle fantastiske venner, og jeg har set så mange smukke steder og byer i USA, som jeg muligvis aldrig ellers havde fået fornøjelsen af. 

Nå, nu til alt det der er skyld i, at jeg kom hjem med en enoooorm studiegæld. 

San Francisco er røvdyr, som i, du kan ikke forestille dig det, før du selv står der. Alt er dyrt, undtagen MacDonald’s, der kan du få 20 nuggets for 5 dollars. Jeg vil anbefale dig at få søgt en røvfuld legater. Jeg fik selv tre! Det var bare fedt. 

Jeg fik: 

5000 kr. af Lizzi og Mogens Staal Fonden 

5000 kr. af Fynske Bladfond 

10.000 kr. af Nordea Fonden 

Tak til dem. 

Jeg har rejst utroligt meget det sidste halve år. Jeg ankom den 1/8, en hel måned inden studiestart, og jeg brugte den før 1,5 måned på at lære SF at kende. Men ellers har jeg været i Los Angeles, Las Vegas, Chicago, Santa Cruz, San Jose og på Hawaii. Især en tur til Las Vegas og Chicago kan anbefales. 

Jeg har brugt mange penge på Ubers, fordi jeg boede i et lidt sketchy område. Jeg kan se, at mange anbefaler at bo i Mission, men der vil jeg lige sige, at der er områder i Mission, der er meget usle. Blandt andet der, hvor jeg boede. Hold jer fra South Van Ness st og de ydre og indre del af Mission st (midten er fin, det vil sige ca. 18th st – 22nd st). 

Jeg brød mig ikke om at tage bussen alene om natten, fordi der er virkelig nogle funky typer med. Hver. Gang. Det er der for så vidt også om dagen. Bus 14 er helt gal, men hey, man vænner sig til det. Jeg blev engang spyttet af en hjemløs mand i ansigtet i den bus, men det skete kun én gang… 

Nu skal San Francisco ikke lyder som en forfærdelig by, men jeg gad godt selv have været lidt bedre forberedt på, hvor slemt det står til i nogle områder derhenne. Det er næsten unødvendigt at skrive, for det står overalt i alle andres klummer, men hold jer for guds skyld fra Tenderloin, det ligner efterhånden noget fra The Walking Dead, sådan som folk går rundt som zombier. 

San Francisco har nogle fantastiske restauranter, barer, parker, tøjbutikker og mennesker! Der er mange skøre folk, men der er dælme også mange helt fantastiske. Sammenholdet i IEEC, som er skolens forening for udvekslingsstuderende, er guld værd. Eller det vil sige, menneskerne er guld værd. Man skal melde sig på nogle ”poster” i foreningen, jeg var i Media and Music Committee, og det var forfærdeligt kedeligt og meget akavet, fordi vi skulle holde møderne online. Jeg ville anbefale at melde sig som country ambassador. 

Mht. fagene, så har jeg haft så utroligt lidt skolearbejde, at det nærmest føles som om, jeg bare har været på ferie i 5 måneder. Jeg havde fri tirsdag, torsdag og fredag. Jeg vil i hvert fald anbefale at have fri om fredagen! Men der er altså også rigtig mange gode byture om onsdagen, som jeg ikke ville være foruden. 

Mine fag har været meget nemme… Jeg har fået A i 4 ud af 5 og B i det sidste. Arbejdsbyrden har været meget lille, og mine klassekammerater har været så unge, at jeg stort set ikke har haft noget kontakt med dem. Jeg havde følgende fag: 

– Perspectives on Documentary Film (vi så mærkelige film hver gang) 

– Online Journalism (alt det her har vi lært på 1. og 2. Sem) 

– Women and Gender in US History and Society (det var faktisk okay) 

– Documentary Film (det her var også udemærket) 

– Writing for Documentary and Nonfiction (bestod mest af alt af gåture) 

Jeg har lavet denne her collage, så I lige kan få et indtryk af, hvor hammer hammer fedt det har været at være i USA i 5 måneder. 

KOM AFSTED!! Og skriv til mig hvis I vil have min gyldne liste med anbefalinger til restauranter, butikker osv. I SF. Min mail er miemkjso@dmjx.dk og min insta er ___mikala___ ☺ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *