University of Limerick, Irland

Af Jonathan Kjær Troelsen, JOUR

Efteråret 2021 brugte jeg på udveksling i Limerick, og for at fortælle om det har jeg lavet en video. Men herunder vil jeg lige kort skrive lidt gode råd og lidt om de fag, jeg havde, for det bliver der ikke fortalt om i videoen.

Videolink: https://drive.google.com/file/d/1CiChAorOjxBX7EcGkvZ2GcS390obVNE_/view?usp=sharing

Gode råd:
– Søg så hurtigt som muligt om at få bolig på campusområdet. Jeg nåede desværre ikke at få plads, så jeg boede hos en privat i byen, som havde et ekstra værelse i sit hus. Men der foregår meget socialt i campusboligerne, hvor man som oftest får det rigtig godt med sine housemates.
– Nævn du er fra Danmark, når du møder folk. De fleste spærrer øjnene lidt op, når du siger, du er dansker, og så vil de enten sige: ”Christian Eriksen”, ”Copenhagen”, ”Stockholm” eller ”I love Denmark”
– Tag på de arrangerede ture, som bliver planlagt af universitetet i weekenderne. God måde at komme rundt i landet på.
– Væn dig til at sætte pris på øllen ’Guinness’. Irerne kan lide dig lidt mere, hvis du bestiller og drikker deres mørke og lidt bitre øl.

For at få 30 ECTS-point skal de fleste have fem fag, da langt størstedelen af de mulige fag giver 6 point. Herunder er de fag, som jeg endte med.

Introduction to Politics and International Relations I – PO4051
Et fag der minder lidt om ‘Politik og Medier’, som vi har på andet semester på DMJX. Dog er der også noget irsk politik, eksempelvis om Irland/Nordirland-konflikten, som egentlig er rigtig spændende. Niveauet er ikke specielt højt, så det er et forholdsvist nemt fag at få en god karakter i. Eksamen består af forskellige mindre opgaver i løbet af semesteret.

Introduction to New Media and Cultural Studies – CU4121
Interessant fag hvor der er mange udvekslingsstuderende i klassen. Meget af tiden skal man sidde i mindre grupper og diskutere forskellige kulturelle forskelle, og det bliver meget interessant, fordi man kan ende i en gruppe med fire personer med hver deres nationalitet. Eksamen er en afsluttende skriftlig opgave.

Introduction to Digital Media – CS4031
Et skuffende men let fag. Måske det skyldes, at det udelukkende var online på grund af corona. Man lærer om nye teknologiske tendenser, heriblandt om sociale mediers algoritmer som er spændende. I løbet af semesteret skal man aflevere tre mindre opgaver, og det er dem, der afgør ens endelige karakter. Men et fag der ikke kræver den største indsats.

Introduction to Technical Communication – TW4003
Et fag med den rareste underviser i Elaine Walsh. Klart et fag jeg vil anbefale at vælge. Man lærer blandt andet at gøre sine artikler og andre skrevne ting mere visuelt indbydende for læseren. Generelt får man gode ting med i bagagen, som man ubevidst vil have med i baghovedet fremover, såsom valg af skriftstørrelse, farver, opsætning etc. Også her er der tre mindre opgaver i løbet af semesteret, som afgør ens bedømmelse.

German Language, Culture and Society 3 – GE4243
Jeg valgte tysk, fordi jeg oprigtig gerne ville være bedre til det, og samtidig fordi jeg troede, at jeg ville have nemt ved det. Der er det fag, som krævede den største indsats, og faget er også på skemaet fire gange i ugen. Men det er to rigtig søde undervisere, som kommer fra henholdsvis Østrig, så de ser dig lidt som en stjerne, hvis du kommer som dansker, og har en betydelig bedre tysk udtale end alle andre irere i klassen. Mindre opgaver undervejs samt en afsluttende mundtlig eksamen afgør bedømmelsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *