2800 Happiness

Af: Emma Bjerregaard Nielsen & Klara Houlind Søndergaard

Mechelen? Hvad dælen er det for et sted? Det spurgte vi også os selv om!

Under postnummeret 2800 gemmer der sig en lille, overset belgisk perle. Selvom Belgien måske ikke lyder som det mest eksotiske sted, så har det været en virkelig god oplevelse. 

Et stort udvalg af pommes, øller, chokolade og vafler? What’s not to like? Udover de belgiske godter, så tilbyder universitetet i Mechelen en utrolig lærerig TV- og medielinje, som er perfekt for dig, som gerne vil lære mere om film- og TV-branchen!

Vi, Emma og Klara, vil herunder fortælle dig alt om vores oplevelse. Til daglig læser vi begge to Kommunikation på DMJX i Aarhus.

Skolen og fagene:

Vi har taget vores udvekslingssemester på linjen International Media and Entertainment Business på Thomas More University of Applied Sciences i Mechelen.

Vi har haft fagene: Creative Concepting & Storytelling, Crowdsourcing, Digital Tools (Photoshop, Indesign osv.), Media Lab, Media formatting, Persuasive writing skills, Project & Innovation Management, Video og Photography. Alt i alt den nette sum af 30 ECTS-point, men det skulle man ikke tro. IMEB er nemlig en halv bachelor på under 6 måneder – så hvis du troede, at udveksling og badeferie kunne være to sider af samme sag, så må du nok desværre tro om igen! 

Fagene er meget praktiske, og du kommer aldrig til at betvivle, om det du lærer nu også er noget, du kan bruge i virkeligheden – for dét er det! Det betyder også, at du skal være klar på at producere meget. Den ene dag skal du fx pitche et nyt reality-program for Warner Brothers, den anden dag skal du lave en kortfilm og den tredje skal du på tur ud af huset for at lære om Virtual Reality. Vær klar på lidt af hvert – og vær klar på, at det går hurtigt. Men det er det hele værd.

Landet og byen:

Vi valgte at bosætte os i Mechelen, som er byen hvor universitetet også ligger i.
Vi har været superglade for at bo i den by, hvor vi har studeret! En del af vores klassekammerater har dog pendlet fra de nærliggende byer, så det kan også sagtens fungere.

Mechelen ligger kun 20 minutter væk fra både Bruxelles og Antwerpen, og byen har knap 90.000 indbyggere. Selvom det ikke er verdens største by, så har Mechelen alligevel stjålet lidt vores hjerte. Byen er fyldt med historie, og der er brosten, gamle huse og fine bygninger overalt ligegyldigt, hvor man kigger hen. Det vrimler med caféer og restauranter, og vi har boet i en skøn Airbnb-lejlighed nær Grote Markt, som er hele byens hjerte. Vi var ret sent ude, men vi ved, at det også er muligt at få en studiebolig gennem universitetet.

Det har været rart at have Mechelen som en tryg og rolig base i hverdagen. Og så har vi taget på tur til større byer i weekenderne. Både Bruxelles og Antwerpen er nogle virkelig fede storbyer, som har en masse at byde på. Her vrimler det med hyggelige restauranter, butikker, fede barer og second-hand shops.

Mechelens placering gør, at det er let at komme til og fra alle de andre byer i Belgien. Og så ligger Belgien jo også kun en kort togtur fra både Paris og Amsterdam.

Det sociale:

Vi gik i en klasse, hvor hverken belgierne eller de udvekslingsstuderende kendte hinanden i forvejen. Det gjorde det rigtig let at blive en del af klassen! Dog skal man være opmærksom på, at klasserne oprettes til efterårssemesteret, så hvis du tager på udveksling i foråret, kommer du formentlig ind i en allerede etableret klasse.

Vi fik hurtigt et godt fællesskab i klassen, og på trods af diverse corona-restriktioner blev det både til julefrokost, cafebesøg, fester og byture sammen.

Gode råd:

  • Du kan leje en cykel af universitetet for 7 euro pr/md.
  • Hvis du overvejer at tage faget Photography, kan du med fordel medbringe dit eget spejlreflekskamera. Hvis du ikke selv har et, så har du mulighed for at leje det på skolen.
  • Det er hammer billigt at flyve til/fra lufthavnen i Charleroi med Ryanair. Det kan virke besværligt at komme dertil første gang, men de gode priser gør, at det er 100% worth it!
  • Tag afsted! Du vil ikke fortryde det
Video om opholdet.mp4: Klik på billedet for at se en kort video om opholdet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *