Udvekslingsophold på San Francisco State University

Af Anders Ulltveit-Moe

Denne klumme bliver hverken kreativt skrevet eller sjov. Men forhåbentligt brugbar – det ville jeg hvert fald have sat pris på for 6 måneder siden. Vi starter med anbefalingen og derefter guiden. 

Hvorfor skal man tage til San Francisco?

Mildt klima (15 grader og sol i december og januar), internationalt miljø, spændende by med mange farverige bydele, Californien – tæt på LA og gode roadtrip muligheder. Jeg elsker naturoplevelser og nationalparker som Zion, Yosemite, Sequoioa, Arches og Grand Canyon er international topklasse. Det fås (næsten) ikke bedre. Hvis du er mere til byer har du LA, Las Vegas, San Diego, Portland og Salt Lake City i kort afstand og til billige penge. Du skal ikke tage til SFSU for at blive udfordret fagligt – du kommer højest sandsynligt med mere i baggagen end dine medstuderende, det er derfor op til dig selv at vælge fag, der kan give dig muligheden til at lave fede og spændende historier hvor læringen ville være i top. Du vil have muligheden for langt flere kreative fag, med meget professionelle setups – det var et stort aktiv for mig. Helt sikkert årsagen til skolen er/kan være mega nice.

Vigtigt at vide.

San Francisco er dyrt. Det er dyrt og bo, og det er dyrt at leve. Når du kommer over den mulige barriere, er det et fantastisk sted at bruge et halvt år. Få søgt nogle legater i god tid!

Og så til guiden:

  • Rejs til byen 7-14 dage inden studiestart for at få føling med byen og finde ud af hvor du gerne vil bo. Rejs til byen 7-14 dage inden studiestart for at få føling med byen og finde ud af hvor du gerne vil bo. Da dette er inden skolestart, er der mere frihed her, til at gøre hvad der måske ikke bliver så meget tid til senere, når den rigtige hverdag begynder.
  • Jeg ville bo i den nordlige del af the Mission District, Haight Ashbury eller i nærheden af Hayes Valley, hvis jeg skulle bo der igen. Afhængigt af hvor mange dage på skolen du ønsker, er Marina District også nice. Undgå campus, Sunset og Richmond. Afstandene er større end de ser ud.
  • Brug tid inden afrejse til at undersøge leje muligheder og priser forskellige steder – du kan nemt finde bolig derovre ligesom jeg. Ræk ud på Facebookgrupper efter andre udvekslingsstuderende, måske I kunne finde bolig sammen.
  • Forkort ugens skema, så du har fri torsdag eller onsdag aften. Rejs derfor i weekenden.
  • Billeje priserne er i 2021 steget en del, så korte billeje perioder er dyre, derfor overvej bilkøb, som evt kunne sælges. Mere omstændigt, men også irriterende at være under 25 og betale ekstra.
  • Få set alle nationalparker om sommeren, og tag så til Las Vegas, LA og San Diego i vintermånederne når vejret i SF er mere ustabilt.

Jeg vil med glæde gerne hjælpe med andre spørgsmål der kan være med hensyn til bolig, by eller rejser. Skriv eller ring endelig.

Det skal også siges, at jeg har rejst på fem kontinenter og boet i udlandet i nogle år inden jeg startede på journalisthøjskolen og alligevel blev jeg i tvivl om jeg ville på udveksling. Jeg blev nervøs for om det jeg havde derhjemme ikke nu engang ville være federe end at tage til udlandet. Efter den altid usikre start i et nyt land og eftersom man finder sig til rette og får en dagligdag, stod jeg med følelsen af, at det var åndssvagt at tvivle på om jeg skulle på udveksling.

Alle unge danske studerende skal tage et semester i udlandet. Og så er det lige meget om du har rejst meget eller lidt inden. Du skal afsted – der er ingen tvivl.

Btw så er photojournalism med Scot Tucker et must.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *