RMIT University Vietnam, (Saigon South campus)

Af Lotte Røntved Hjarnø Knudsen, kommunikationsstuderende

Kære kommende udvekslingsstuderende på RMIT University Vietnam, (Saigon South campus).

COVID-19 gjorde at mit ophold sluttede brat efter 2 måneder, men ikke desto mindre vil jeg varmt anbefale RMIT University Vietnam.

Det faglige.

Hvis man sidder med en frygt for, at det faglige niveau i et udviklingsland som Vietnam er lavt, så tager man grueligt fejl. RMIT er et internationalt universitet, og det er yderst anerkendt, hvilket der også er god grund til. Faciliteterne på universitet er nye og attraktive, og der er passionerede undervisere fra hele verden.

Jeg havde følgende fag: Interactive Media, Photography 101, Business Statistic og Event management. Alle mine lærere var yderst kompetente og hjælpsomme. De gik generelt meget op i at have dialog med eleverne og kende deres elevers navne og kompetencer. Jeg modtog meget undervisning online, og når jeg havde brug for det, tilbød de forskellige lærere at give mig eneundervisning og vejledning, hvilket jeg fik behov for at par gange.

I forhold til mine valgte fag var jeg personligt meget glad for photography 101 og Event Management. De to andre fag var også gode, men jeg vil anbefale, at man har en forkærlighed for kodning, hvis man vælger interactive media, og at man har sans for matematik, hvis man vælger Business Statistic. Derudover skal det også nævnes, at flere af mine først prioriterede fag blev aflyst grundet corona blandt andet Making Media, som virkelig skulle være et spændende og kreativt fag.

Det sociale

Rammerne for at danne et socialt netværk og få nogle gode venner er perfekte i Saigon. Byen vrimler med internationale studerende, og der er massere af kreative og spændende tilbud, som man kan benytte sig af. Derudover har det klart sine fordele at bo i et U-land. Alting er billgere, så man kan let bo i en luksuslejlighed med pool og gå på restaurant hver dag med sine medstudernede. Derudover er der rig mulighed for at rejse rundt. Jeg nåede blandt andet at rejse til både MUI NE og Pho qua med 10 andre internationle studerende fra RMIT. 

Inden du ankommer til Vietnam, får du også tildelt en buddy (En elev fra RMIT), som vil hjælpe dig med at falde til. Personen vil hente dig i lufthavnen og vise dig rundt i byen. Du er altså i trygge hænder fra start. Derudover har din buddy sammen med de andre buddies arrangeret en masse intro dage, hvor der blandt andet er mulighed for at deltage i madlavningskurser, sprogkurser osv. 

Gode råd til opholdet:

FIND FØRST BOLIG NÅR DU ER ANKOMMET TIL VIETNAM.

Dette er virkelig noget jeg vil anbefale. Jeg havde selv fundet bolig inden, men da jeg ankom til lejligheden, levede den ikke op til billederne. Flere af mine medstuderende fandt først lejlighed dernede, og de kunne frit vælge og vrage mellem de lækreste lejligheder til samme pris som min. Derudover er det virkelig billigt at bo på hostel eller hotel den første uge og tage på lejlighedssafari.

DET ER IKKE ET KRAV AT KØBE SUNDHEDSFORSIKRING GENNEM RMIT.

Jeg endte med at være dobbelt forsikret, da jeg troede, at det var et krav at have sundhedsforsikring gennem RMIT. Det er det ikke. Du skal blot sende dokumentation på din forsikring i Danmark.

BRUG DIN TID FORNUFTIGT.

Du ved aldrig, hvornår dit ophold slutter, så nyd det, mens det varer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *