Queensland University of Technology (QUT), Brisbane

Af: Christian Bendixen

G’day mate, how are you going?

Dette spørgsmål vil du helt sikkert blive bombaderet med, hvis du drager på udveksling til den tredje største by i Australien – Brisbane. Australierne, også kaldet Aussies, forventer ikke et svar, men det giver et meget godt indtryk af, hvilket høfligt og åbent folkefærd der bor ’Down Under’.

Brisbane var mit helt klare førstevalg, da jeg skulle gennem ansøgningsproceduren. Jeg havde tidligere besøgt byen i mit sabbatår og kunne mærke, at den summede af unge og studerende – lidt som man kender det fra Aarhus, eksempelvis. Det var en fed by at besøge som turist, men endnu federe at have som hjem i et halvt år. På trods af Brisbanes størrelse føles byen ikke specielt stor. En lang kanal går midt gennem byen, og den giver mulighed for at tage på en flot tur med den gratis færge eller færgetaxaen, hvor du skal betale en lille smule. Tag til ’The Valleys’, hvor der er gang i festen og ligger diskotek efter diskotek. Tag en Uber (ja, der er Uber – og du kommer til at elske det. Trust me!) op til toppen af bjerget Mount Coot-Tha kl. 03:30 og se solopgangen over byen. Besøg Eat Street Northshore, hvor du kan spise al den mad, dit hjerte måtte begære. Og meget, meget mere.

Busnettet er nemt og virker upåklageligt (på nær når Australierne samles for at protestere og marchere gennem byen). Køb et GoCard i 7-eleven, indsæt penge, og så er du i gang.

Det faglige udbytte

Hvor meget skal det faglige udbytte vægte versus hele oplevelsen?

For mig handlede det om at finde den rigtige balance. For selvom jeg gerne ville lære en masse rent fagligt, så ville jeg også gerne afsted på et rigtigt eventyr (og det kom jeg). Skolegangen i de fire fag, som jeg havde på QUT, var indrettet sådan, at jeg hver uge havde en tutorial (hold-time) og en forelæsning i hvert fag. Alle forelæsningerne blev filmet, så man kunne vælge at se dem hjemmefra i stedet for at møde op på skolen. Dette stiller selvfølgelig krav til selvdisciplinen, men det skaber også meget frihed til at opleve en masse udenfor skolen.

Det samme gælder faktisk måden, hvorpå opgaverne er struktureret på QUT. Jeg fik de opgaver, jeg skulle lave, lang tid før afleveringsfristen. Derfor kunne jeg nemt planlægge min tid – og vidste præcist, hvornår jeg kunne tage på en tur i weekenden osv.

De fire fag, jeg havde på QUT, var:

  • Managing Social Media
  • Interpersonal and Intercultural Negotiation
  • Swords and Spaceships
  • Strategic Speech Communication

Jeg vil gerne anbefale og fremhæve Strategic Speech Communication. I dette fag dykker man helt ned i detaljen i forhold til, hvad der sker med krop, mund, lunger, hjerne osv., når man skal fremføre en tale eller en pitch. Derudover lærer man at anvende en lang række metoder til at forbedre egen retorik og samtaleteknik, både i professionel og uformel kontekst – for eksempel hvordan man er mere til stede i en samtale og rent faktisk lytter. Super lærerigt fag!

Bolig og socialt liv:

Jeg boede i et shared-house i bydelen West End i Brisbane. Først og fremmest kan jeg anbefale West End. Det er et område, som er kendt for sine alternative butikker og mennesker. Der er second-hand-shops på stribe og en hyggelig, afslappet, her-må-alle-være-som-de-er-stemning. Jeg boede med 14 andre i et stort hus, hvor jeg havde et lille værelse samt adgang til fælleskøkken og badeværelser/toiletter. Selvom det til tider kan være udfordrende at bo 15 mennesker sammen, så var – og er – jeg rigtig glad for, jeg valgte det. For desværre er det svært (eller mere udfordrende) at skabe relationer på studiet. Man ser og omgås ikke sine medstuderende ret meget, hvorfor det var fedt at være i et hus, hvor der fra start til slut var 14 andre, som også var på udveksling. Gennem QUT kan man også finde studieboliger, men jeg vil uanset anbefale, at man forsøger at finde noget, hvor man (på den ene eller anden måde) er tæt knyttet med andre mennesker.

Et godt råd:

Du har fået en plads på QUT i Brisbane – og du har fundet frem til de fag, du ønsker at studere. Næste skridt er, at du skal have planlagt dit skema. Og nej, det er desværre ikke noget, som skolen gør for dig. MEN det kan virkelig være din fordel. En bestemt dato på et bestemt tidspunkt åbner QUT op for, at man skal ind og vælge, hvornår du skal have dine fag. Her kan du sidde klar, og hvis du er hurtig og heldig (og har planlagt, hvilke fag du vil have på hvilke dage), så kan du få et megafedt skema. Jeg gjorde netop dette, hvilket betød, at jeg havde alle mine fag mandag-onsdag. Altså havde jeg weekend fra onsdag eftermiddag til søndag aften.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *