Mit Hong Kong, efteråret 2019

Af: Kathrine Bøgelund Kristensen

Jeg har været et smut i Hong Kong i efteråret 19’ som udveksling på syvende semester på journalistuddannelsen. Hong Kong er en fantastisk by, hvor du det ene øjeblik står omringet af 30-etagebygninger, og 20 minutter senere er du på vej op ad et bjerg omringet af skov og natur. Vejret er fantastisk hele tiden (i efterårssemesteret), og der er altid noget at give sig til. Det er i sandhed en unik og smuk blanding.

Hvis du skal have god mad, så er Hong Kong også det helt rigtige sted: der er nemlig alt godt fra hele verden; koreansk, vietnamesisk, indisk, taiwanesisk, kinesisk, selvfølgelig Hong Kong’sk og meget mere. Kinesiske dumplings er blevet min klare favorit.

Jeg tog fire fag på University of Hong Kong. Man skal minimum tage halvdelen af sine fag som journalistiske fag.

Journalistiske fag:

’Visual Journalism’ ville jeg ikke vælge igen, da underviseren (Koon Kit Leung) snakkede dårligt engelsk og generelt var lidt kedelig.

‘Introduction to photography’ var et mega godt fag. Adrian James Libunao var en flink og god underviser, og det var fedt at lære, hvordan man virkelig bruger et spejlrefleks.  

Ikke journalistiske fag:

‘Girlpower in a man’s world’ var fedt! De to undervisere (Karen Ann Laidler og Nirmala Rao) var virkelig dygtige og forklarede feminisme og ligestilling på en fantastisk måde.

‘Gender, religion, and sexuality’ var også et mega fedt fag, og Stacelee Ford var en dygtig formidler.

Der var ikke en afsluttende eksamen i nogen af mine fag, men blot et ’final essay’.

Jeg boede i en gammel, faldefærdig, kakerlak-fyldt og alt for dyr bygning, men til gengæld fik jeg fem søde roomies, og vi fungerede virkelig godt sammen i lejligheden. At være exchange-student i udlandet giver et helt særligt fællesskab – det føles faktisk lidt, som om jeg kendte alle, der var på udveksling i Hong Kong. Bygningen hed ’On Hing Building’ og kostede omkring 3.000 kroner om måneden. Men bygningen bliver revet ned i 2020, så jeg tror ikke, der er mulighed (risiko) for at komme til at bo der 😉

Jeg vil klart anbefale at søge kollegier på Hong Kong Island. Sarah (fra DMJX) og jeg ønskede at bo sammen, og af den grund tror jeg ikke, vi kunne blive placeret på et kollegie, da de gerne vil blande alle nationaliteter på kollegierne.

Jeg kom hurtigt ind i en hverdagsrutine, og det var netop dét, jeg gerne ville opleve i et andet land end Danmark. Og tro det eller ej, man bliver faktisk træt af at spise på restaurant stort set hver aften (vores køkken indeholdt en mikrobølgeovn, så det var begrænset, hvad vi selv kunne lave af mad). Når jeg ikke havde alt for travlt med skolen, tog jeg et smut til håndboldtræning. Det er bestemt noget andet end herhjemme! I Hong Kong spiller de ikke med harpiks, de træner (ukoncentreret) i to og en halv time, og så har de fleste kun gået til håndbold i et par år – ikke helt samme håndboldkultur som i Danmark.

Jeg kan ikke skrive om Hong Kong uden lige at vende den politiske situation. Generelt var vi meget trygge, fordi det var nemt at holde sig væk fra demonstrationerne. Hvis man følger de rigtige instagram-kontoer og læser South China Morning Post, ved man altid, hvor og hvornår den næste demonstration finder sted. Om dagen kunne vi sagtens risikere at løbe ind i en demonstration, men i dagslys var det som regel meget fredeligt – det var først, når solen gik ned kl. 18, at det kunne udvikle sig voldeligt og med tåregas.

Jeg vil også opfordre dig til at tage af sted, selv om du måske har en kæreste hjemme i DK. Det er selvfølgelig en hård afsked, men for mig var det 100 procent det hele værd.

Og få tilmeldt dig TOEFL-testen hurtigst muligt! Den er ikke noget at være nervøs for, men det kan være svært at få en plads i Aarhus eller København, hvis du venter for længe.

Kontakt mig endelig, hvis du har spørgsmål:

Kathrine Bøgelund Kristensen

kathrineboege@hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *