Hogeschool van Utrecht, Holland

Zenia Degn Pejtersen, Kommunikationsstuderende, DMJX Aarhus.

Efterår 2019.

Hollænderne og ikke mindst byen Utrecht er helt igennem charmerende, hyggelig og autentisk – og viben omkring byens kanaler er uden sammenligning lekker, som hollænderne siger om alt. Så hvis du ikke har behov for at komme udenfor Europa, er Utrecht stedet!

DET FAGLIGE

Jeg gik på HU University of Applied Science og har været så tilfreds med det faglige udbytte. Underviserne er utrolig kompetente og både dem og hollænderne er vildt gode til engelsk, så kommunikation er ingen problemer.

Semesteret er opdelt i to blokke á 10 uger inklusiv en uges ferie. Jeg gik kun i skole 12-14 timer om ugen, men derudover har selvstudie fyldt en del. Jeg kan anbefale at kombinere fag fra både Media Psychology, som er teoretisk funderet, og Creative Business, der er praktisk orienteret.

Jeg havde følgende fag og kan klart anbefale dem alle: 

  • Digital Media Design
  • Crossmedia Fundamentals
  • Human Centred Design
  • Mass Media and Mass Persuasion
  • Psychological Effects of the Media
  • Psychology of Social Media

DET SOCIALE

Der er rig mulighed for at være social i Utrecht. Jeg kan anbefale at melde sig ind i ESN, der arrangerer en introuge, og BuddyGoDutch, der skaber relationer mellem de internationale og lokale. Det er to student networks, som afholder events, dagsture og arrangementer, hvilket er gode muligheder for at være både social og opleve Holland og resten af Europa.

Jeg kan derudover anbefale at smage en masse traditionel mad samt besøge de mange seværdigheder og museer, som Holland er kendt for. Derudover er byerne Amsterdam og Maastricht samt Belgien, Tyskland, Paris og London nævneværdige steder at udforske i dine forlængede weekender.  

DET PRAKTISKE

Forsøg at få en bolig gennem SSH (Short Stay Housing), der er tilknyttet uni. Dog skal du være vaks, da der er stor rift om pladserne, eftersom Utrecht er en studieby. Der er styr på det praktiske, gode vaskefaciliteter og alle komplekser er placeret max 10 min. fra skolen og kun 5 km fra centrum. Jeg boede i Johanna sammen med fire andre internationale, hvilket fungerede så fint.  

Jeg kan derudover anbefale dig at anskaffe et OV chip-kaart. Det fungerer som det danske rejsekort og er derfor den billigste måde at komme rundt på. Jeg abonnerede desuden på en cykel gennem Swapfiets (13€/mdr.), som yder rigtig god service! Holland er helt flad, så det er et must!   

Jeg valgte på trods af anbefalinger her på udenlandsredaktionen ikke at åbne en hollandsk bankkonto. Jeg havde mit Debit- og Mastercard samt kontanter, hvoraf én af tingene altid fungerede.

Mit ophold i Utrecht har uden tvivl været den lange ansøgningsproces værd. Selvom Holland ikke er længere væk, har du rig mulighed for at vende tilbage med viden, læring og oplevelser, som du ikke behøver flyve ækvator rundt for at få.

Du er meget velkommen til at kontakte mig (zedepe@dmjx.dk), hvis du har spørgsmål eller bare gerne vil vide mere om udveksling i Utrecht.

Held og lykke med det hele!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *