Hogeschool Utrecht, Holland

Af Lisa Niebuhr

Kommunikationsstuderende, DMJX Aarhus

Utrecht er blevet en af mine absolut yndlingsbyer – og jeg er sikker på, at det også kan blive en af dine!

Før jeg tog på udveksling, lod jeg mig fortælle; at Amsterdam kunne sammenlignes med København og Utrecht med Aarhus. Det er ikke helt forkert. Kanalerne, de smukke bygninger og alt det, du ellers forbinder med Amsterdam, finder du også i Utrecht – bare i en mindre og mere charmerende udgave efter min mening.

SKOLE

Jeg gik på HU University of Applied Science og havde seks forskellige fag fordelt på to blokke. Det vil sige, at jeg de første 10 uger havde tre fag, og tre andre fag i de efterfølgende 10 uger. Jeg har været på udveksling i efteråret og kunne derfor vælge fag fra blok A og B. Hvis du skal afsted i foråret, skal du vælge fag, der tilbydes i blok C og D.

Jeg valgte at kombinere de to programmer “Creative Business” og “Media Psychology” og havde fagene:

Creative Business:

  • Building Brand Experiences
  • Crossmedia Fundamentals
  • Digital Media Design
  • Data Storytelling

Media Psychology:

  • Mass Media Mass Persuasion
  • Psychology of Social Media

Jeg må indrømme, at jeg ikke havde forventet at skulle bruge så meget af min tid hernede på selvstudie og eksaminer, som jeg har gjort. Specielt Building Brand Experiences og Psychology of Social Media har taget meget af min tid. Men overordnet set har jeg været tilfreds med alle fag og har lært utrolig meget, som jeg ikke havde mulighed for på DMJX. Værd at nævne er også, at stort set alle eksaminer laves i grupper.

BOLIG

Mit første råd, når det kommer til at finde bolig, er: Søg med det samme!

Jeg søgte et kollegieværelse gennem skolen (SSH) og sad klar ved computeren, da værelserne blev frigivet. Og de blev revet væk på få minutter.

Jeg valgte selv at bo i Johanna, da man her har et værelse for sig selv og deler køkken og bad med 4-5 andre. En anden mulighed er at vælge f.eks. Pythagoraslaan, hvor man bor 12 mennesker sammen med to mand på hvert værelse.

ESN (ERASMUS STUDENT NETWORK) OG BUDDY GO DUTCH

Jeg meldte mig ind i ESN allerede på introdagen, da de jævnligt arrangerer ture og forskellige events, hvor det er muligt at møde andre udvekslingsstuderende. Det er også dem, der arrangerer introugen. Dét kan jeg klart anbefale.

Buddy Go Dutch er lidt anderledes, da formålet her er at danne venskaber mellem udviklingsstuderende og hollændere. I starten af opholdet afholder de et event, hvor man møder en masse forskellige mennesker. Derefter skal man melde tilbage, hvem man helst vil teames op med – og forhåbentlig er det gengældt. Jeg var selv glad for at have en hollandsk buddy, som kunne lære mig lidt om landet og kulturen.

TRANSPORT

Bussystemet fungerer virkelig upåklageligt hernede. Jeg har aldrig oplevet, at en bus har været mere end to minutter forsinket. Og Togene går også altid til tiden.

Ligesom vi i Danmark har Rejsekortet, har de hernede et OV-chipkaart, som de lokale bruger. Til internationale studerende har de ISIC Mobility Card, som jeg også havde. Det kan jeg varmt anbefale.

Derudover kan du umuligt undvære en cykel, da man cykler til og fra stortest alt. Jeg havde selv en cykel fra Cheapass, og det kan jeg ikke anbefale. Dog ved jeg, at dem, der havde en cykel fra Swapfiets, var meget tilfredse med det.

REJSER

Utrecht ligger lige midt i Holland, så der er god mulighed for at besøge de omkringliggende byer som f.eks. Rotterdam, Haag, Amsterdam og Harlem.

Derudover var jeg selv i Paris, Bruxelles og London til vildt billige penge! En tur til Paris med Flixbus tog 7 timer og kostede mig sølle 35 euro!

HOLLANDSK BANKKONTO

Der står flere steder, at man skal oprette en hollandsk bankkonto, og at der er mange steder, hvor man ikke kan betale med sit almindelige VISA. Det, har jeg dog erfaret, hører til sjældenhederne. Jeg har klaret mig ganske udemærket uden en hollandsk konto. Men et godt råd: Hav altid lidt euro på dig.

Hvis du sidder tilbage med spørgsmål til udveksling i Utrecht, må du hjertens gerne kontakte mig enten på Facebook eller mail: Lisa.niebuhr@hotmail.com

Held og lykke med det hele!

Leave a Reply

Your email address will not be published.